Land Rover Discovery Sport: ASA arata inlocuitorul modelului Freelander

Land Rover Discovery Sport: ASA arata inlocuitorul modelului Freelander
  • Land Rover a prezentat in cursul serii de ieri noul Discovery Sport
  • Modelul inlocuieste vechiul Freelander si are un design familiar
  • Gama de motorizari va include initial numai doua optiuni
Distribuie pe Facebook

Dupa aproximativ 17 ani de activitate si doua generatii diferite, modelul Land Rover Freelander a ajuns in cele din urma la finalul carierei sale. Britanicii nu vor ramane insa fara un SUV compact in gama, noua propunere a companiei din Gaydon fiind prezentata oficial chiar in cursul serii de ieri.

Debutand public in cadrul Salonului Auto de la Paris din perioada 4 - 19 octombrie si disponibil la vanzare incepand cu prima parte a lui 2015, modelul Discovery Sport se remarca la nivel de exterior printr-un design familiar, ce preia o serie de influente atat de la crossover-ul Evoque, cat si de la ultima generatie a SUV-ului Range Rover Sport.

Land Rover Discovery SportLand Rover Discovery Sport

Land Rover Discovery Sport

Aceleasi doua automobile au servit ca sursa de inspiratie si atunci cand a venit vorba de creionarea interiorului, volanul multifunctional in trei spite, display-ul de opt inch destinat sistemului de infotainment si insertiile de piele de la nivelul panoului de bord numarandu-se, alaturi de cele sapte scaune oferite in standard, printre principalele atractii regasite aici.

Construit pe o platforma ce combina otelul cu aluminiu, noul Land Rover Discovery Sport va fi oferit la momentul lansari alaturi de numai doua motorizari, marea batalie dandu-se intre un 2.0 turbo de 240 CP si un 2.2 turbodiesel cu 190 de cai putere sub capota. Ulterior, clientii vor avea la dispozitie si o unitate ultra-eficienta, pe motorina, capabila sa se laude cu emisii de dioxid de carbon 119 grame per kilometru.

In functie de alegerea facuta, livrarea valorilor maxime catre roti se va face fie prin intermediul unei transmisii manuale cu sase rapoarte, fie cu ajutorul unei cutii automate dotate cu noua trepte de viteza. De asemenea, meniul propus de inlocuitorul modelului Freelander mai include si posibilitatea de a alege intre un sistem de tractiune fata si unul cu tractiune integrala.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (28) Poze Land Rover Discovery Sport
mai multe