Lexus GS F - Un nou rival pentru BMW M5

Lexus GS F - Un nou rival pentru BMW M5
Doar doua saptamani au trecut de la prezentarea oficiala a noului Lexus GS, iar zvonurile cu privire la o versiune de performanta F au inceput deja sa curga pe internet. In plus, pentru a amplifica nebunia creata, constructorul japonez nici nu confirma, dar nici nu infirma aceasta interesanta stire.
Distribuie pe Facebook

La doar doua saptamani de la lansarea ultimei generatii a sedanului japonez Lexus GS, internetul ne si ofera primele zvonuri cu privire la o versiune de inalta performanta F, gata sa porneasca pe urmele recent-lansatului BMW M5. In cazul in care aceste informatii neoficiale se dovedesc a fi adevarate, atunci viitorul Lexus GS F va fi propulsat de un motor in opt cilindri - aceeasi reteta fiind aplicata si in cazul mai-micului IS F.

Pentru a concura cu succes modelele germane BMW M5 si Mercedes E63 AMG sau viitoarea felina britanica Jaguar XFR-S, constructorul de automobile din Tara Soarelui Rasare va merge pe mana supraalimentarii. Drept urmare, versiunea de performanta a recent-lansatului Lexus GS va ascunde sub capota un motor V8 de 5.0 litri care, cu ajutorul unui compresor mecanic, va dezvolta undeva in jurul a 550 cai putere. De asemenea, din meniu nu vor lipsi nici sistemul de tractiune spate sau cutia automata cu opt trepte de viteza.

Din pacate, acestea sunt singurele zvonuri - disponibile momentan, cu privire la un viitor GS F, model ce ar urma sa soseasca pe piata abia in 2013 sau 2014. Cu toate acestea, un lucru este cert: japonezii de la Lexus au demonstrat prin supercarul LFA Nurburgring Edition ca stiu sa construiasca si automobile de inalta performanta.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Septembrie 2011