Oficial: Acesta este noul Lexus GS!

Oficial: Acesta este noul Lexus GS!
Surprinsa in nenumarate fotografii si filme spion, cea mai noua generatie a modelului Lexus GS renunta pentru prima oara la camuflaj si ni se prezinta in toata gloria sa, odata cu debutul editiei 2011 a Pebble Beach Concours d'Elegance. Prima impresie? Comparativ cu precedesorul sau, noul model reprezinta o evolutie semnificativa.
Distribuie pe Facebook

Creata pentru a concura cu modele precum Audi A6, BMW Seria 5, Jaguar XF sau Mercedes E-Class, ultima generatie a sedanului Lexus GS impresioneaza printr-un aspect aparent dramatic, ce se remarca inca de la prima aparitie printr-o grila frontala impunatoare, accesorizata cu insertii de crom. Tot in partea frontala remarcam si noile faruri inzestrate cu LED-uri in forma literei L, noul GS oferind un bun indiciu cu privire la designul viitoarelor modele ale constructorului japonez. Asa cum se poate observa si in fotografiile oficiale, partea din spate a primit stopuri asemanatoare cu cele prezente pe sedanul IS, in timp ce tips-urile sistemului de evacuare au fost integrate in partea inferioara a spoilerului.

Oficial: Lexus dezvaluie noul GS

Odata ajunsi la interior, viitorii pasageri vor descoperi o serie de linii si forme futuriste, ce dau nastere unui design modern si aparent extraterestru. De asemenea, cei de la Lexus afirma ca interiorul noului GS a fost construit in jurul soferului si ofera o experienta unica a condusului - indiferent ce ar insemna acest lucru. Trecand insa peste aceasta afirmatie, este aproape imposibil sa ratezi cei 12.3 inci ai ecranului insarcinat cu afisarea navigatiei si a altor detalii exrem de importante. In plus, de pe lista cu echipamente optionale nu lipseste nici sistemul audio de inalta fidelitate, iubitorii de muzica putand sa-si asculte melodiile favorite prin intermediul unui sistem Mark Levinson de 835W, cu 17 difuzoare si tehnologie 7.1 Surround Sound.

Oficial: Lexus dezvaluie noul GS

Sub capota, noul Lexus GS beneficiaza de acelasi motor de 3.5 litri precum predecesorul sau, unitatea V6 fiind insa revizuita pentru a produce undeva in jurul a 306 cai putere si aproximativ 375 Nm. O transmisie automata in sase trepte este singura optiune disponibila pentru schimbarea vitezei, viitorii clienti putand alege insa pentru tipul de tractiune - fie spate, fie integrala. Ca performante, constructorul japonez estimeaza o acceleratie de la 0 la 96 km/h in 5.7 secunde si o viteza maxima limitata electronic la 228 km/h.

Oficial: Lexus dezvaluie noul GS

Ajunsi la final, nu ne mai ramane de precizat decat un mic detaliu - incepand cu 2012, Lexus va oferi si versiuni hibride sau F-Sport ale noului sedan GS.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (38) Poze Noul Lexus GS - Galerie Foto
mai multe