Mai mult spatiu si o greutate mai mica. Pe asta mizeaza noua generatie Volkswagen Polo

Mai mult spatiu si o greutate mai mica. Pe asta mizeaza noua generatie Volkswagen Polo
  • Viitorul Volkswagen Polo va fi mai lung decat actuala generatie
  • Acesta va cantari cu 70 de kilograme mai putin
  • Noul model va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva de anul viitor
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Volkswagen pregatesc deja cea de-a sasea generatie a modelului Polo. Aceasta va fi lansata la Salonul Auto de la Geneva de anul viitor si va veni cu unele surprize.

La cateva saptamani de cand a fost pentru prima data surprins in timp ce era testat pe drumurile publice din Statele Unite, viitorul Volkswagen Polo ajunge din nou in atentia noastra.

De aceasta data, au aparut o serie de informatii ceva mai concrete cu privire la dimensiuni si masa totala a noului model compact. Acesta are la baza platforma MQB-A0, datorita careia viitorul Polo va lua proportii. Mai exact, ar urma sa fie cu 20 de centimetri mai lung, pana la 4.17 metri, acest lucru traducandu-se in mai mult spatiu la interior, in special pentru pasagerii din spate.

Tot multumita acestei platforme, noul Polo va fi cu 70 de kilograme mai usor decat actuala generatie.

In ceea ce priveste gama de motorizari, clientii nu vor avea parte de surprize majore. Chiar daca in echiparea standard noul model va veni impreuna cu un agregat TSI de 1.0 litru si 70 de cai putere, vor mai putea fi alese motoare cu 3 si 4 cilindri. Probabil cea mai mare modificare intervine in cazul motorului diesel, acolo unde propulsorul de 1.5 litri TDI va fi inlocuit cu unul de 1.6 litri.

Pentru cei care asteapta varianta GTI, trebuie sa stiti ca aceasta va avea sub capota un motor turbo de 2.0 litri si 200 de cai putere, dar si o versiune hibrida, care va combina un propulsor in 3 cilindri pe benzina cu un agregat electric.

Dupa cum spuneam la inceput, noul Volkswagen Polo este asteptat sa debuteze anul viitor la Salonul Auto de la Geneva din luna martie, in aceeasi perioada cu competitorul sau direct, viitorul Ford Fiesta.

Distribuie pe Facebook
mai multe