McLaren a dezvelit cel mai nou model de curse din gama Sports Series

McLaren a dezvelit cel mai nou model de curse din gama Sports Series
  • McLaren a dezvelit noul model 570S Sprint inainte de lansarea oficiala de la Goodwood Festival of Speed
  • Masina este bazata pe 570S Coupe, de la care a imprumutat motorul si suspensia
  • Livrarile noului model vor incepe anul viitor
Distribuie pe Facebook

Constructorul englez de automobile a dezvelit noul 570S Sprint, inainte de lansarea oficiala care va avea loc la celebrul Goodwood Festival of Speed.

Aceasta versiune bazata pe modelul 570S Coupe are sub capota acelasi motor V8 de 3.8 litri twin-turbo, conectat la transmisia automata SSG in 7 trepte, iar desi performantele nu au fost deocamdata dezvaluite, oficialii McLaren au declarat ca acestea vor intrece actualii 562 de cai putere si 600 Nm cuplu ai 570S-ului Coupe.

McLaren 570S Sprint

Caroseria a fost construita in jurul sasiului din fibra de carbon MonoCell II, iar datorita radiatorului central inspirat din seria GT3, motorul se aeriseste in mod optim. Englezii i-au montat un splitter frontal, au redesenat bara fata, iar de apasarea la sol se ocupa uriasa aripa spate si "aripioarele" din fibra de carbon de pe bara din fata.

Pentru a-i sublinia si mai mult caracterul de curse, inginerii de la McLaren au cazut de acord ca jantele trebuie sa fie usoare si produse din magneziu, sa aiba prindere centrala, si sa fie incaltate de anvelope slick Pirelli.

McLaren 570S SprintMcLaren 570S Sprint

Masina vine vopsita standard in McLaren Orange, dar la cererea clientilor constructorul englez o poate colora in orice nuanta disponibila in gama Sports Series.

Tema de circuit se continua si la interior, care a fost golit complet, ramanand doar un rollcage omologat FIA, un scaun sport cu centuri cu prindere in 6 puncte, un sistem de stingere a incendiului si, optional un scaun pentru pasager.

Un detaliu important este ca in ciuda accesoriilor intalnite pe masinile de circuit, McLaren-ul 570S Sprint in configuratie standard nu este omologat de curse. Clientii care totusi doresc acest lucru, pot alege pachetul GT4 care include toate lucrurile cerute de FIA pentru ca masina sa poata concura in competitiile GT4.

McLaren 570S Sprint

Pretul pentru o astfel de masina porneste de la 192.123 de euro, iar livrarile vor incepe anul viitor.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze McLaren 570S Sprint
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 22 Iunie 2016