Moment istoric pentru Ford: primul GT paraseste linia de productie

Moment istoric pentru Ford: primul GT paraseste linia de productie
  • Primul Ford GT a parasit linia de productia
  • Acesta va ajunge la viitorul sau proprietar in zilele urmatoare
  • Uzina din Ontario va produce 250 de unitati pe an
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Ford au inceput in sfarsit productia noului GT. Primul exemplar a parasit linia de productie de la uzina Multimatic din Ontario, si va ajunge la noul sau proprietar in zilele ce urmeaza.

Noul Ford GT este una dintre cele mai asteptate masini ale anului, iar dupa o serie de materiale publicitare si un scandal in urma caruia constructorul american a suplimentat numarul de exemplare pe care urmeaza sa le produca, primul exemplar a parasit intr-un final linia de productie.

Evenimentul a avut loc la uzina Multimatic din Ontario, acolo unde Vice Presedintele executiv al Ford, Raj Nair, a parcurs primii metri intr-un Ford GT de productie. "La inceputul acestui an, aveam 2 obiective principale pentru Ford-ul GT- sa excelam la Le Mans, si sa incepem livrarile pana la sfarsitul anului. Le-am atins pe amandoua," a declarat acesta.

Primul Ford GT paraseste linia de productie

In ciuda intratii in productie, noul supercar al americanilor este inca inconjurat de mister. Tot ce stim este ca in spate se regaseste un motor V6 de 3.5 litri EcoBoost, capabil de aproximativ 600 de cai putere, si ca acest prim exemplar va ajunge la noul sau proprietar in urmatoarele zile.

Primul Ford GT paraseste linia de productie

Constructorul din Dearborn nu a facut inca publice detaliile tehnice ale noului GT, insa a precizat ca uzina din Ontario va produce 250 de unitati pe an, si ca primele 500 au fost deja vandute. In prima instanta, Ford va construi fix 1.000 de GT-uri, iar comenzile pentru celalalte 500 vor debuta in 2018.

"Noul Ford GT este o dovada a puterii noastre de inovatie si un angajament ca le vom livra mai mult clientilor nostri- in special materiale usoare, aerodinamica si tehnologiile propulsoarelor EcoBoost," a concluzionat Nair.

Primul Ford GT paraseste linia de productie

Fiecare exemplar al noului GT va costa aproximativ 450.000 de dolari, iar potrivit unor voci, viitorii proprietari vor fi obligati de catre constructorul american sa semneze un contract care ii va impiedica sa isi vanda masina pentru o anumita perioada de timp. Totodata, acestia vor trebui sa isi puna masina la dispozitia celor de la Ford pentru evenimente speciale, daca le va fi cerut acest lucru.
Primul Ford GT paraseste linia de productie
Aceste informatii nu sunt nici in acest moment confirmate de catre oficialii brand-ului american, deoarece asa cum spuneam, noul supercar al celor de la Ford nu a renuntat inca la aura de mister care il inconjoara.
Distribuie pe Facebook
mai multe