Motoare de Clio, tehnologie de S. Ce spun ultimele zvonuri despre noul A-Class

  • Noul Mercedes A-Class va debuta oficial in cursul anului 2018
  • Compacta germana va imprumuta anumite tehnologii de la S-Class
  • Unele motoare diesel vor avea ca sursa de provenienta Renault
Distribuie pe Facebook

Cu numai un an ramas pana la premiera mondiala, au inceput sa apara primele zvonuri, speculatii si chiar informatii oficiale cu privire la urmatorul Mercedes A-Class.

Mercedes a invatat multe din greselile pe care le-a facut cu primul A-Class, astfel ca generatia cu numarul doi a compactei germane i-a fost superioara predecesoarei sale din absolut toate punctele de vedere.

Compania din Stuttgart a facut insa si mai multe progrese cu urmatorul model, actualul rival al Audi-ului A3 debutand la inceputul acestei decade - in 2012, mai exact, intr-o formula mai competitiva ca oricand.

Ei bine, dupa circa o jumatate de decada de glorie, plus un facelift minor, si generatia cu numarul trei a compactei Mercedes A-Class este pe cale sa se retraga din activitate, un inlocuitor fiind surprins deja in teste.

Potrivit celor mai recente informatii neoficiale, viitorul automobil german va fi lansat in premiera mondiala in cursul anului 2018, alaturi de o noua platforma cu tractiune fata si un design ceva mai sportiv ca pana acum.

In schimb, interiorul se va remarca prin materiale mai bune din punct de vedere calitativ, in timp ce versiunile de top ar putea primi chiar si instrumentele digitale de bord, asemeni modelului Audi A3.

De asemenea, zvonurile mai anunta si o serie de sisteme de siguranta activa imprumutata de la limuzina S-Class, care i-ar conferi generatia cu numarul trei a compactei Mercedes A-Class o rulare autonoma de nivel doi.

Altel spus, in cazul in care cele spuse anterior se vor adeveri, viitorul automobil va fi capabil sa franeze si vireze pana la anumite viteze, multumita pilotului automat adaptiv si asistentului pentru pastrarea benzii de mers.

La capitolul motorizari, ultimele informatii neoficiale anuntau o gama variata de propulsoare turbo pe benzina si motorina, cu mentiunea ca unitatile diesel de capacitate cilindrica redusa vor proveni din gama Renault.

Va fi oferita in continuare la vanzare si o varianta de inalta performanta A45 AMG, despre care seful diviziei din Affalterbach a declarat recent ca va gazdui in compartimentul motor o herghelie de peste 400 CP.

Revenind la detaliile cu titlu de speculatii, exista mari sanse ca generatia cu numarul trei a compactei Mercedes A-Class sa primeasca si un sistem propulsie hibrid, cu autonomia de 50 kilometri in mod electric.

Mercedes A-Class la Nurburgring

Mercedes A-Class la Nurburgring

Mercedes A-Class la Nurburgring

Mercedes A-Class la Nurburgring

Mercedes A-Class la Nurburgring

Sursa Foto: Autocar

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Mercedes A-Class la Nurburgring
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 18 Mai 2017