Ne-au tachinat degeaba. Noul Audi Q5 seamana cam mult cu modelul pe care il inlocuieste

Ne-au tachinat degeaba. Noul Audi Q5 seamana cam mult cu modelul pe care il inlocuieste
  • Audi a lansat cea de-a doua generatie a modelului Q5
  • Noul model va fi produs in Mexic
  • Pretul de pornire in Europa va fi de 45,100 de euro
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Audi tocmai au lansat noua generatie a modelului Q5 la Salonul Auto de la Paris. Inca o data, constructorul din Ingolstadt a ales sa urmeze calea evolutiei, si nu cea a evolutiei, deoarece noul model se aseamana cu cel pe care il inlocuieste.

In ultimele saptamani, cei de la Audi ne-au bombardat cu extrem de multe poze, filmulete sau informatii care nu au facut nimic altceva decat sa ne tachineze si mai mult in ceea ce priveste cea de-a doua generatie a modelului Q5.

Audi Q5

Dar, acum ca noul model a fost intr-un final lansat la Salonul Auto de la Paris, putem sa vedem Q5-ul in toata splendoarea lui, si nu prea putem sa intelegem de ce nemtii au ales din nou sa evolueze, si nu sa revolutioneze.

Audi Q5Audi Q5

Noul Q5 are la baza aceeasi platforma MLB Evo ca si modelele A4 si A5, iar in ciuda faptului ca a luat proportii, a reusit sa scada in greutate. Masina masoara 4.66 metri in lungime, 1.89 metri in latime si 1.66 in inaltime, toate aceste traducandu-se intr-un spatiu mai generos la interior. Capacitatea de incarcare a portbagajului a crescut si ea, de la 550 la 610 litri cu bancheta din spate ridicata, iar cu ea pliata, spatiul creste la 1,550 de litri.

Audi Q5

Asa cum spuneam mai sus, nu prea avem multe de spus despre design, inafara de faptul ca a preluat unele detalii de la fratele sau mai mare, modelul Q7. Acelasi lucru se aplica si la interior, acolo unde instrumentarul de bord digital de 12.3 inch nu este disponibil in versiunea de baza.

Audi Q5

Daca tot suntem la configuratia standard, trebuie sa stiti ca in acest caz, noul Q5 vine echipat cu jante pe 17 inch. Nemtii va pun la dispozitie si dimensiuni mai mari, spre exemplu de 18 sau 19 inchi, dar acestea sunt disponibile doar impreuna cu pachetul sport S Line sau Audi Design Selection.

Audi Q5Audi Q5

Fiind construita pe aceeasi platforma cu modelele amintite mai inainte, noua generatia a Audi-ului Q5 imparte cu acestea si gama de motorizari pe benzina si diesel. Nemtii propun pentru inceput un propulsor de 2.0 litri TFSI capabil de 252 de cai putere, urmat de motorul diesel de 2.0 litri si 150, 163 sau 190 de cai putere, si de cel de 3.0 litri TDI, care dezvolta 286 de cai putere si 620 Nm cuplu.

Audi Q5

Clientii vor putea alege din 3 tipuri de transmisie: una manuala in 6 trepte, una S-tronic in 7 rapoarte, si una tiptronic cu 8 trepte, disponibila doar impreuna cu motorul de 3.0 litri TDI. Inafara de motoarele diesel care se vor regasi pe nivelurile de echipare inferioare, si in cazul carora tractiunea integrala va fi optionala, toate celelalte propulsoare vor veni impreuna cu tractiunea Quattro, ca si dotare standard.

Audi Q5Audi Q5

Dupa cum am putut observa intr-unul dintre teasere, noul Q5 beneficiaza de suspensie pneumatica adaptiva, desigur inclusa tot pe lista de optiuni, dar si de tehnologia imprumutata de la Q7, care ii permite soferului sa aleaga din cele 5 moduri de condus, care modifica garda la sol in functie de conditiile de drum.

Audi Q5

Noul Audi Q5 va fi produs la uzina San Jose Chiapa din Mexic, si va fi disponibil pe piata europeana de la inceputul anului viitor, pentru un pret de pornire de 45,100 de euro, in Germania.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (65) Poze Audi Q5
mai multe