Nemtii de la Audi devin agresivi. Numarul modelelor RS se va dubla in urmatoarele 18 luni

Nemtii de la Audi devin agresivi. Numarul modelelor RS se va dubla in urmatoarele 18 luni
  • Audi schimba strategia in ceea ce priveste modelele de performanta
  • Nemtii vor lansa 8 noi versiuni de performanta pana la finalul lui 2018
  • Acestea sunt dezvoltate ca un raspuns la invazia Mercedes-urilor AMG
Distribuie pe Facebook

Directorul diviziei Audi Sport a dezvaluit ca in urmatoarele 18 luni, constructorul german mizeaza pe o strategie agresiva bazata pe lansarea mai multor modele performante. Mai exact, pana la inceputul anului 2018, alte 8 modele RS isi vor face aparitia pe piata.

Audi nu trece prin cea mai buna perioada a sa, mai ales acum dupa ce Comisia pentru Resursele Aerului din Califonia a anuntat ca a fost descoperit un soft pe unele vehicule Audi, care reduce emisiile de dioxid de carbon in timpul testelor de poluare.

In acest context, te-ai astepta ca brand-ul german sa stea potolit si sa-si pregateasca apararea. Insa, lucrurile nu stau deloc asa, iar Audi s-a angajat intr-o campanie agresiva, ca raspuns la invazia Mercedes-urilor AMG.

Stephan Winkelmann, fostul presedinte Lamborghini si actualul director al divizie Audi Sport, a declarat ca in urmatoarele 18 luni, numarul modelelor RS se va dubla. Asadar, gama actuala compusa din R8, RS3 Sedan si hatchback, RS Q3, TT-RS Coupe si Cabrio, RS 6 Avant si RS7, se va imbogati cu inca 8 modele pana la sfarsitul lui 2018.

Printre acestea, se vor regasi versiunile RS ale lui Audi A1 si Q5, un nou RS4 si o versiune extrema a supercar-ului R8, echipata cu un motor bi-turbo de 2.9 litri.

Winkelmann sustine ca "Sunt multe lucruri programate. Avem o singura companie, un singur nume si un brand de aparat. Ne dorim sa ramanem un produs exclusivist." Acesta a tinut sa precizeze si ca modelele RS vor fi complet diferite fata de cele AMG, in ciuda faptului ca vor fi dezvoltate ca un raspuns la acestea.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Noiembrie 2016