Noile vesti nu vor fi deloc pe placul germanilor. Peugeot lucreaza la un rival de 300 CP pentru Volkswagen Passat

Noile vesti nu vor fi deloc pe placul germanilor. Peugeot lucreaza la un rival de 300 CP pentru Volkswagen Passat
  • Peugeot lucreaza la o versiune de 300 CP a noului 508
  • Modelul cu pricina ar urma sa dispuna de propulsie hibrida
  • Sistemul de tractiune integrala va fi oferit in standard
Distribuie pe Facebook

Viitoarea varianta de performanta a masinii din Hexagon ar putea gazdui in compartimentul motor un sistem de propulsie hibrid, cu un benzinar de 200 CP pentru puntea fata si o unitate electrica... capabila sa livreze puntii spate alti 100 CP.

Prezentata in urma cu doar cateva luni, cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva in perioada 8 - 18 martie, cea de-a doua generatie a modelului Peugeot 508 este disponibila la vanzare alaturi de motorizari cu pana la 225 CP sub capota. Situatia s-ar putea schimba insa in urmatoarea perioada de timp, britanicii de la Autocar reusind sa intre in posesia unor informatii care anunta un nou varf in gama concurentului lui VW Passat.

Conform sursei citate, inginerii companiei din Hexagon ar lucra la o versiune capabila sa livreze pana la 300 CP, multumita unui sistem de propulsie hibrid. Vorbim, mai precis, despre o solutie care incorporeaza un benzinar turbo de 1.6 litri, cu 200 CP pe puntea fata, si o unitate electrica de 100 CP, menita sa puna in miscare exclusiv rotile spate - solutie care ii permite masinii franceze sa se bucure de beneficiile tractiunii integrale.

Fisa tehnica ar putea fi completata de o cutie automata cu opt rapoarte si o baterie litiu-ion capabila sa asigure o autonomie de aproximativ 50 de kilometri in modul complet electric. Cea din urma va fi montata sub podeaua portbagajului, intr-o asemenea maniera incat sa nu afecteze de niciun fel capacitatea de incarcare a acestuia - care, dupa cum precizam si anterior, in cazul noului Peugeot 508 se ridica la valoarea de 487 de litri.

Intr-un final, britanicii de la Autocar mai sustin si ca viitoarea varianta de performanta a masinii franceze care concureaza cu Volkswagen Passat va debuta in urmatoarele 17 luni, pana la sfarsitul anului 2019. Pana atunci, compania din Hexagon va lansa pe piata un model cu motorul turbo de 1.6 litri si 270 CP, daca este sa ne luam dupa informatiile publicate in cadrul unui material semnat de jurnalistii L'argus.

Peugeot 508

Peugeot 508

Peugeot 508

Peugeot 508

Peugeot 508

Peugeot 508

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (39) Poze Peugeot 508
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 23 Iulie 2018