Noua Honda Civic Sedan poate fi de acum achizionata si in Europa

Noua Honda Civic Sedan poate fi de acum achizionata si in Europa
  • Noua Honda Civic sedan debuteaza in Europa
  • Aceasta poate fi achizionata numai impreuna cu propulsorul de 1.5 litri VTEC
  • Consumul mixt este de 5.7 litri/100 de km
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a anuntat ca cea mai noua generatie Civic Sedan este de acum disponibila si in Europa. Aceasta vine la cateva luni dupa versiunea hatchback iar clientii vor putea opta pentru o singura motorizare.

Ajuns la a 10-a generatie, Honda Civic este fara indoiala unul dintre cele mai longevive modele din industria auto. Inginerii niponi s-au folosit de toata experienta pentru a crea o masina care sa se poata bate oricand cu rivalii din segment, si sa fim sinceri, au cam reusit.

Honda Civic Sedan

Noul Civic este dezvoltat pe o platforma complet noua, care ii permite sa aiba o masa totala mai scazuta, o rezistenta crescuta si nu in ultimul rand, dimensiuni mai mari decat modelul pe care l-a inlocuit. Acest lucru se traduce in primul rand printr-un spatiu interior mult mai generos, dar si printr-un portbagaj cu un volum de incarcare de 519 litri.

Honda Civic Sedan

Asa cum era de asteptat, sedan-ul a primit tehnologie din plin, dar si mai multe detalii exterioare care sa o diferentieze de ceilalti rivali din gama. Amintim aici grila frontala cromata sau blocurile de lumini cu LED, o optiune din ce in ce mai des intalnita in oferta marilor constructori de automobile.

Honda Civic Sedan

Din pacate, noua Honda Civic sedan va putea fi comandata in Europa numai impreuna cu propulsorul de 1.5 litri VTEC, turbo. Alaturi de o transmisie manuala, acesta dezvolta 180 de cai putere la 5.500 rpm si 240 Nm cuplu, disponibil de la 1.900 de rotatii pe minut. In cazul cutiei automate CVT, cei 180 de cai sunt dezvoltati la 6.000 rpm, iar cuplul scade la 220 Nm.

Honda Civic Sedan

Multumita acestui pachet, modelul japonezilor accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 8.1 secunde (cu transmisia CVT) si in 8.4, cu cutia de viteze manuala. Consumul de combustibil a fost imbunatatit simtitor, astfel ca in noua configuratie, producatorul indica un consum mixt de 5.7 litri/100 de km.

Honda Civic Sedan

Honda Civic Sedan

Honda Civic Sedan

Honda Civic Sedan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Honda Civic Sedan
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 18 Mai 2017