Noua Kia Cee'd - Galerie foto, plus specificatii complete

Dezvaluita in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva, ultima generatie a modelului Kia Cee'd revine astazi in atentia noastra, constructorul coreean publicand un nou set de detalii si fotografii oficiale cu popularul sau hatchback.
Distribuie pe Facebook
'Cee'd-ul original a fost o borna importanta pentru Kia in Europa, care ne-a permis sa concuram pentru prima data in segmentul C. A doua generatie a acestui model este, din nou, o masina de referinta, cu design, calitate si motorizari imbunatatite.', a adaugat acesta.
Desenat, conceput si fabricat in Europa, exclusiv pentru piata europeana, noul Cee'd este mai sofisticat, mai economic, mai rafinat si ofera o experienta a condusului mai impresionanta decat predecesorul sau. Noul Cee'd va consolida succesul modelului anterior si va pozitiona Kia ca unul dintre producatorii importanti din Europa.

Noua Kia Cee'd - Galerie foto, plus specificatii complete

Mai lung, mai putin inalt si mai fluid decat modelul original, hatchback-ul de 4.3 metri are o silueta eficientizata, modelata de testarea intensiva in tunelul de vant de la Namyang, in Coreea. Materialele de calitate din cabina si echipamentele high-tech vor face ca interiorul noului Cee'd sa se potriveasca perfect aspectului premium al exteriorului si ii va permite sa concureze cu cei mai buni rivali din clasa din Europa.

In Europa, noul Cee'd va fi dotat cu doua motoare pe benzina (1.4 MPI, 1.6 GDI) si doua diesel (1.4 WGT,1.6 VGT), care vor oferi puteri cuprinse intre 90 si 135 CP.

Noua Kia Cee'd - Galerie foto, plus specificatii complete

Vedeta este motorul de 1.6 litri Gamma GDI, care a fost numit unul din cele mai bune 10 motoare din lume de catre WardsAuto World in 2011 ('Ward's 10 Best Engines'). Introdus ca o noutate pe modelul Cee'd, motorul 1.6 GDI include cea mai noua tehnologie de injectie directa pentru a livra o putere maxima de 135 CP si un cuplu de 165 Nm.
Cuplata la motorul 1.6 GDI este o transmisie cu dublu ambreiaj (Dual Clutch Transmission - DCT) dezvoltata in interiorul companiei. Aceasta va asigura o schimbare lina a treptelor de viteza pentru a imbunatati confortul si va reduce consumul si emisiile de CO2.

Noua Kia Cee'd - Galerie foto, plus specificatii complete

Motorul 1.6 litri VGT turbo diesel livreaza o putere maxima de 128 CP si un cuplu maxim de 260 Nm. Versiunile care vor incorpora tehnologia EcoDynamics, incluzand sistemul ISG (Start/Stop), cauciucuri cu rezistenta redusa la rulare si sistemul de management al alternatorului (AMS), vor atinge un nivel impresionant al consumului de doar 3.7 l/100 km si emisii de CO2 de 97 g/km.

Datorita eforturilor continue depuse de tehnicieni pentru a reduce consumul, fara a sacrifica puterea motorului, motoarele noii game Cee'd au imbunatatit consumul de combustibil cu o medie de 4% fata de generatia anterioara.

Noua Kia Cee'd - Galerie foto, plus specificatii complete

Noua Kia Cee'd - Galerie foto, plus specificatii complete

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Noua Kia Cee'd - Galerie foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 15 Martie 2012