"Noua Mazda RX-9 NU va avea motor rotativ!" Scenariul de care fanii nici macar nu vor sa auda

"Noua Mazda RX-9 NU va avea motor rotativ!" Scenariul de care fanii nici macar nu vor sa auda
  • Noua Mazda RX-9 nu va avea motor rotativ
  • Informatia a aparut in presa de peste Ocean
  • Sub capota va fi instalat un benzinar I6
Distribuie pe Facebook

O noua sportiva apartinand celebrei game de modele Mazda RX ar putea debuta in anii urmatori. Insa fara celebrul motor rotativ sub capota, daca este sa dam crezare celor mai recente zvonuri.

Inca din vara lui 2012, atunci cand Mazda a incheiat productia vechiului RX-8, fanii companiei japoneze au visat la ziua in care o noua sportiva cu motor rotativ va vedea lumina zilei. Lansarea conceptului RX-Vision din 2015 nu a facut decat sa...

... amplifice si mai mult aceasta dorinta. Din pacate, chiar si dupa atata amar de vreme, data la care mult anticipatul model RX-9 ramane in continuare mister, insa macar stim ce nu se va intampla cu automobilul respectiv.

Si nu suna bine deloc. In cazul in care zvonurile ajunse la urechile publicatiei Jalopnik vor deveni realitate, noua sportiva apartinand celebrei game Mazda RX - cunoscuta chiar pentru motoarele sale rotative, nu va mai oferi sub capota...

... un motor rotativ. Daca este sa dam crezare sursei respective, mult anticipatul model RX-9 va miza, in schimb, pe serviciile unui benzinar turbo cu sase cilindri in linie si 350 - 450 de cai putere, din moderna familie Skyactiv-X.

Un sistem de tractiune spate va completa, in mod natural, fisa cu specificatii tehnice, astfel ca noua sportiva a companiei japoneze va intra in lupta directa cu Toyota Supra. Relansata, la randul ei, sub forma unui Frankenstein al lumii auto.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 3 Februarie 2020