Noua motorizare inlocuieste vechiul 1.4 TSI. In Romania, preturile pornesc de la 19.292 euro

Noua motorizare inlocuieste vechiul 1.4 TSI. In Romania, preturile pornesc de la 19.292 euro
  • Skoda lanseaza in Romania versiunea Octavia 1.5 TSI
  • Preturile pornesc de la 19.292 de euro
  • Echiparea standard include o cutie manuala in sase rapoarte
Distribuie pe Facebook

Echiparea standard include o cutie manuala cu sase rapoarte, insa clientii vor putea opta si pentru deja celebra unitate Direct Shift Gearbox cu dublu ambreiaj.

Incepand de astazi, clientii celei de-a treia generatii a compactei Skoda Octavia au la dispozitie o noua motorizare pe benzina. Este vorba, mai precis, despre unitatea 1.5 TSI, montata de Grupul Volkswagen inclusiv sub capota unor modele precum Audi A3, SEAT Ibiza sau Volkswagen T-Roc.

Comandat in aceasta versiune, automobilul companiei din Mlada Boleslav porneste in Romania de la 19.292 de euro si ofera in echiparea standard o cutie manuala cu sase rapoarte. Pentru 1.778 de euro in plus, clientii vor primi deja celebra transmisie Direct Shift Gearbox (DSG) cu dublu ambreiaj.

Succesoarea motorizarii 1.4 TSI, noua unitate cu capacitate cilindrica de 1.495 de centimetri cubi si turbina cu geometrie variabila dezvolta o putere maxima de 150 CP la 5.000 de rotatii per minut. In schimb, cuplul maxim se ridica la 250 Nm si este disponibil inca de la 2.500 rpm.

Potrivit primelor informatii oficiale, varianta imbunatatita a modelului Skoda Octavia accelereaza de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 8.2 - 8.3 secunde in varianta 1.5 TSI. Viteza maxima este de 220 km/h, in timp ce consumul mediu variaza intre 4.9 si 5.0 litri de carburant la 100 de kilometri.

Noua motorizare este comercializata de compania din Mlada Boleslav pe echiparile Ambition, Smart si Style. Doar in doua dintre cele trei situatii cumparatorii pot opta si pentru cutia DSG - Ambition si Style, pe cand sistemul de tractiune integrala lipseste indiferent de alegerea finala.

Dupa cum precizam inclusiv anterior, actuala Skoda Octavia se mai bucura si de serviciile unor unitati TSI de 1.0, 1.2 sau 1.8, respectiv TDI de 1.6 si 2.0 TDI. Meniul compactei mai cuprinde, totodata, si un model de inalta performanta cunoscut sub indicativul RS, care propune la randul lui un 2.0 TDI, plus un 2.0 TSI.

Skoda Octavia Facelift - Galerie Foto

Skoda Octavia Facelift - Galerie Foto

Skoda Octavia Facelift - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (85) Poze Skoda Octavia Facelift - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Decembrie 2017