Noul Aston Martin Rapide AMR: V12 de peste 600 de cai, 210 exemplare si 230.000 de euro pret de pornire

  • Aston Martin a lansat noul Rapide AMR
  • Productia este limitata la 210 exemplare
  • Costa cel putin 230.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Aston Martin a lansat oficial noul Rapide AMR, un produs al diviziei sale de performanta. Productia va fi limitata la doar 210 exemplare, iar fiecare va avea un pret de pornire de 230.000 de euro.

Divizia de performanta a brandului din Gaydon a fost destul de ocupata in aceste luni cand a lansat pe piata nu mai putin de doua noi produse. Este vorba despre DB11 AMR si despre proaspatul Rapide AMR.

Aston Martin Rapide AMR

Acesta din urma a fost prezentat oficial cu putin timp in urma si poate fi comandat in trei niveluri de echipare: Standard, Silhouette si Signature. Printre noutati regasim un set de jante cu diametrul de 21 de inch (o premiera pentru Aston Martin) sau cinci nuante exterioare: Mariana Blue, Scintilla Silver, Lightning Silver, Onyx Black si AMR Lime.

Aston Martin Rapide AMR

Aston Martin Racing a anuntat ca productia sportivei cu patru usi va fi limitata la doar 210 exemplare, iar fiecare va costa cel putin 230.000 de euro pe piata din Germania.

Aston Martin Rapide AMR

Pentru acesti bani primesti un "sedan" deosebit, care atrage toate privirile, cu un propulsor V12 de 6.0 litri sub capota. Unitatea dezvolta 603 cai putere si 630 Nm cuplu, indeajuns pentru o viteza maxima de 330 de km/h si o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in doar 4.4 secunde.

Aston Martin Rapide AMR

Franele carbon-ceramice sunt oferite inca din standard iar pentru a imbunatati manevrabilitatea inginerii au coborat garda la sol cu 10 milimetri, comparativ cu Rapide S, si au montat un set de amortizoare adaptive cu trei moduri de configurare.

Aston Martin Rapide AMR

Nu lipsesc, desigur, elementele aerodinamice din fibra de carbon, inclusiv un difuzor generos de aer, si sistemul de evacuare cu patru iesiri care se asigura ca motorul V12 aspirat natural se aude de la cateva strazi distanta.

Aston Martin Rapide AMR

Primele unitati Aston Martin Rapide AMR vor ajunge in showroom-urile din intreaga lume (exceptie fac China si Rusia) spre finalul acestui an.

Aston Martin Rapide AMR

Aston Martin Rapide AMR

Aston Martin Rapide AMR

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Aston Martin Rapide AMR
mai multe