Noul Audi A8 se lanseaza in vara. Limuzina germana ar putea primi un motor V10 TDI

Noul Audi A8 se lanseaza in vara. Limuzina germana ar putea primi un motor V10 TDI
  • Noul Audi A8 se lanseaza in vara acestui an
  • Design-ul va fi influentat de conceptul Prologue
  • Gama de motorizari promite pana la 565 CP
Distribuie pe Facebook

Cea de-a patra generatie a limuzinei A8 va debuta oficial pe data de 11 a lunii iulie, in cadrul summitului Audi de la Barcelona. Premiera publica va avea loc doua luni mai tarziu, cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Frankfurt intre 14 si 24 septembrie.

Nici bine nu au terminat de prezentat versiunea imbunatatita a modelului RS3 Sportback, respectiv noul RS5 Coupe, caci germanii de la Audi pregatesc deja o noua surpriza de proportii.

Vorbim, mai exact, despre lansarea urmatoarei generatii a limuzinei A8, eveniment care a primit intre timp si o data oficiala: ziua de 11 a lunii iulie a acestui an, bineinteles.

Anuntul oficial vine la mai putin de o saptamana dupa ce Marc Lichte, seful departamentului de design al companiei din Ingolstadt, a prezentat o schita ce surprinde inclusiv design-ul automobilului in cauza.

Inspirata de conceptul Prologue, viitoarea generatie a modelului Audi A8 ar urma sa iasa in evidenta printr-o parte frontala impunatoare, caracterizata de grile si blocuri optice supradimensionate.

Cele mai interesante informatii vin insa din compartimentul motor, acolo unde mai multe voci sustin ca gama de motorizari va cuprinde chiar si o unitate TDI cu zece cilindri in V si aproximativ 500 CP.

Daca aceste zvonuri se vor adeveri, atunci noua limuzina germana va fi incoronata drept cel mai puternic automobil diesel ale planetei, depasind astfel Porsche-le Panamera 4S... Diesel.

Pe langa V10-le TDI anterior mentionat, este de asteptat ca viitoarea generatie a modelului Audi A8 sa mai ofere si un V8 TDI de 408 CP, dar si un V6 TDI cu 'doar' 272 de cai putere sub capota.

Fanii propulsoarelor pe benzina vor avea la dispozitie, in schimb, un V8 TFSI de 460 CP, dar si un W12 aspirat natural, care promite sa scoata 565 de cai putere dintr-o capacitate cilindrica de 565 de cai putere.

Urmatoarea nava amiral a companiei din Ingolstadt se va mai bucura intr-un final si de un sistem de propulsie, care va lega motorizarea V6 TFSI de unul sau mai multe motoare electrice.

Toate versiunile vor fi echipate cu o cutie automata in opt trepte si un sistem de tractiune integrala, se mai arata in detaliile neoficiale adunate de-a lungul timpului de presa de specialitate.

Noul Audi A8 - Poze Spion

Noul Audi A8 - Poze Spion

Noul Audi A8 - Poze Spion

Noul Audi A8 - Poze Spion

Sursa Foto: Car

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 20 Martie 2017