Noul Chevrolet Malibu isi serbeaza debutul european la Salonul Auto de la Frankfurt

Noul Chevrolet Malibu isi serbeaza debutul european la Salonul Auto de la Frankfurt
Dupa ce a fost prezentat in premiera mondiala in cadrul saloanelor auto din SUA si China, noul Malibu va reprezenta principalul punct de atractie cu care marca Chevrolet doreste sa impresioneze vizitatorii Salonului Auto de la Frankfurt, editia 2011. In Europa, acolo unde modelul Malibu nu a fost disponibil pana in prezent, noua versiune va fi comercializata incepand cu anul viitor si va deveni, cu siguranta, varful de lance al marcii.
Distribuie pe Facebook
"Noul Malibu va reprezenta cel de-al 8-lea model inedit lansat de Chevrolet in mai putin de 12 luni", a declarat Wayne Brannon, Presedinte si Director executiv al Chevrolet Europe. "Chevrolet Malibu este noua oferta de top a marcii, aducand o valoare dovedita in segmentul de autovehicule de dimensiuni medii din Europa."

Un exterior elegant si trasaturi atletice inedite

Noul Malibu are un ampatament de 2,737 m, o postura mai lata si spoilerul integrat. Datorita formei si designului noi ale modelului Malibu, inginerii au reusit sa reduca rezistenta la inaintare cu 60% comparativ cu modelul anterior. Cu un coeficient aerodinamic apropiat de cel al modelului Volt (0,28), noul Malibu va fi unul dintre cele mai eficiente autovehicule din punct de vedere aerodinamic din toata gama de autoturisme Chevrolet.

Printre celelalte elemente de design exterior se numara grila dubla a radiatorului caracteristica marcii Chevrolet, farurile Xenon sau HID de inalta intensitate si noile lampi spate cu filament dublu si tehnologie LED specifice modelului Camaro. Jantele sunt disponibile cu dimensiuni cuprinse intre 17 si 18 inch. Puteti alege o paleta de 9 culori pentru exterior si pana la 4 combinatii de culori pentru interior, in functie de modelul selectat.

Mai mult spatiu, confort si rafinament

Noul Malibu prezinta un design interior inedit, cu postul sau de conducere dublu, care creeaza un mediu ambiant primitor, spatios si confortabil. Latimea extinsa a noului Malibu inseamna si un interior mai spatios. In comparatie cu modelul anterior, acesta ofera un interior mai incapator, cu mai mult spatiu pentru zona umerilor si bazin.

Accentele metalizate sau cromate utilizate, iluminarea ambientala intima de-a lungul panoului de instrumente si in compartimentele de depozitare, precum si cusaturile contrastante confera interiorului un plus de rafinament. In locuri strategice, au fost adaugate materiale fonoabsorbante pentru o deplasare linistita si relaxanta.

Modelul Malibu prezinta o serie de spatii de depozitare, inclusiv o interfata audio care poate fi ridicata si coborata pentru a dezvalui un spatiu de depozitare cu o adancime de 6 inch amplasat in spatele afisajului tactil de 7 inch al sistemului audio - un element inedit pentru un autovehicul din clasa medie. Gama completa de optiuni infotainment de ultima generatie oferita de noul Malibu include noi sisteme audio si un sistem de navigatie accesibil. Pentru nivelurile de echipare mai avansate, conectivitatea Bluetooth wireless permite utilizarea functiei maini-libere pentru aplicatiile disponibile pe un smartphone, in timp ce dispozitivul ramane depozitat in siguranta.

O reglare precisa pentru o manevrabilitate remarcabila

Clientii pot alege intre doua variante de motorizare pe benzina sau diesel economice, cu 4 cilindri, o cilindree de 2 si 2,4 litri si o putere de 164 CP, respectiv 169 CP. In Europa, noul Malibu va fi disponibil atat cu o transmisie manuala, cat si cu o versiune automata.

Modelul Chevrolet Malibu a fost conceput pentru a concura de la egal la egal cu alte modele sedan mai scumpe in materie de manevrabilitate. Profitand de avantajele oferite de imbunatatirea continua a modelelor premiate din segmentul de autovehicule de dimensiuni medii, inginerii GM au testat, reglat si calibrat modelul Malibu pe drumuri rurale, autostrazi, precum si in cadrul centrelor de testare ale companiei din intreaga lume.

Structura robusta a caroseriei permite o reglare precisa si un control dinamic al autovehiculului, ambele aspecte reprezentand factorii cheie in ceea ce priveste manevrabilitatea remarcabila a noului Malibu. Alte sisteme care contribuie la asigurarea unei calatorii relaxante la bordul modelului Malibu sunt: un mecanism de directie premium, care ofera o reactie precisa si uniforma, precum si o senzatie de stabilitate, o suspensie fata McPherson, o suspensie spate independenta multi-brat si un suport al motorului izolat care reduce nivelul de zgomot in habitaclu.

Printre sistemele de control al sasiului se numara sistemul de anti-blocare la franare (ABS) cu patru canale, un sistem de control integral al tractiunii, sistemul de control electronic al stabilitatii (ESC) in viraje, sistemul de distributie electronica a fortei de franare (EBD), sistemul de asistare la franare (BA), sistemul de control al franarii in viraje, sistemul hidraulic de asistare la franare si sistemul de control al cuplului.

Functii de siguranta imbatabile

Noul Malibu va fi unul dintre cele mai bine echipate autovehicule din segmentul sau in materie de functii de siguranta. Acesta va asigura protectia optima a pietonilor pe toate pietele pe care va fi comercializat. Autovehiculul va fi prevazut cu un numar total de 8 airbaguri: airbaguri pentru sofer si pasagerul din fata cu declansare in doua trepte, airbaguri pentru zona pelviana/toracica pentru sofer si pasagerul din fata in cazul unor coliziuni laterale, precum si airbaguri tip cortina cu protectie anti-rasturnare, toate acestea fiind incluse in dotarea standard pe toate pietele la nivel mondial. Sistemul de asistare la parcarea cu spatele si camera video pentru marsarier sunt disponibile pentru nivelurile de echipare medii si superioare.

Modelul Malibu va fi fabricat in fabricile GM la nivel mondial, inclusiv in Statele Unite, Coreea de Sud si China.


Sursa: Chevrolet
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 23 August 2011