"Noul Focus RS va avea cutie CVT si va fi full-hybrid!" Scenariul de care fanii Ford nici nu vor sa auda

"Noul Focus RS va avea cutie CVT si va fi full-hybrid!" Scenariul de care fanii Ford nici nu vor sa auda
  • Urmatorul Focus RS ar putea oferi un sistem full-hybrid
  • Hot-hatch-ul americanilor de la Ford va plusa cu o cutie CVT
  • Debutul noului model ar putea avea loc abia in 2022 sau 2023
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Ford lucreaza zilele acestea la o noua generatie a celebrului Focus RS, insa motivele de bucurie sunt limitate.

Motor turbo de 2.3 litri si 280 de cai putere, plus acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 5.7 secunde. Sunt cifrele si numerele care transforma versiunea ST in cea mai incitanta optiune a actualei game Ford Focus.

Pe viitor insa, clientii companiei americane vor avea la dispozitie inclusiv un model RS care sa concureze impotriva unor produse precum Mercedes A45 AMG.

Si daca tot veni vorba despre urmatoarea generatie a celebrului Ford Focus RS, ei bine... se pare ca exista cateva intarzieri cu dezvoltarea proiectului respectiv. De vina ar fi noile norme de poluare, potrivit jurnalistilor publicatiei Autocar.

Astfel, in loc sa soseasca pana la sfarsitul anului in curs, noul varf al actualei game care concureaza cu Golf, Megane si Astra ar putea sosi abia in 2022 / 2023.

Intr-o formula care ii va lasa pe multi cu un gust amar. Conform unor informatii obtinute de aceiasi jurnalisti ai publicatiei Autocar, Ford cantareste zilele acestea ideea unui sistem de propulsie full-hybrid pentru viitorul Focus RS.

Pe scurt, exista unele sanse ca hot-hatch-ul adorat de intreaga lume sa ajunga in showroom-uri alaturi de un benzinar care functioneaza in ciclul Atkinson.

Unitatea respectiva, care va veni cu o capacitate cilindrica de 2.5 litri, ar urma sa lucreze alaturi de un motor electric si... ei bine, o transmisie cu variatie continua (CVT). Puterea totala a noului Ford Focus RS este estimata la 400 de cai.

Ford Focus RS - Ipoteza de design

Sursa: https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-ford-focus-rs-hinges-hybrid-system-breakthroughAutocar

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 12 Februarie 2020