Noul Hyundai i30 N dezvaluit intr-un teaser video proaspat. Cand debuteaza hot-hatch-ul de 250 de cai

Noul Hyundai i30 N dezvaluit intr-un teaser video proaspat. Cand debuteaza hot-hatch-ul de 250 de cai
  • Hyundai a publicat un nou teaser video cu i30 N
  • Hot-hatch-ul va avea 250 sau 275 de cai putere
  • Este primul model dezvolat integral de divizia de performanta N
Distribuie pe Facebook

Primul hot-hatch al sud-coreenilor dezvoltat in intregime de divizia de performanta N a aparut intr-un nou teaser. Asa cum ii sta bine oricarui astfel de model, si acesta a fost testat indelung pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife.

Divizia de performanta a sud-coreenilor de la Hyundai a inflorit odata cu venirea lui Albert Biermann, fostul sef al diviziei M de la BMW. Acum, oficialul neamt si oamenii sai sunt pregatiti sa dezvaluie primul hot-hatch dezvoltat in intregime de Hyundai N.

Este vorba desigur de i30 N, al carui prototip l-am vazut de nenumarate ori in imagini si clipuri spion, si pe care il putem observa si acum in acest nou teaser. Desi este foarte scurt, acesta evidentiaza cateva dintre detaliile de design cu care isi va impresiona noul hot-hatch clientii.

Acesta este finisat intr-o nuanta deschisa de albastru, iar mai multe accente rosii pot fi intalnite la nivelul barei fata si a difuzorului de aer din spate. Acestea merg de minune cu etrierele franelor, care iti sar in ochi din spatele jantelor de 18 sau 19 inch.

Sub capota vom regasi un propulsor turbo de 2.0 litri, pe benzina, care in cazul versiunii standard va oferi 250 de cai putere. Hyundai le mai pune clientilor la dispozitie o varianta ceva mai performanta, care va dispune de 275 de cai putere. Aceasta din urma va avea deasemenea si un diferential cu alunecare limitata.

Cel putin deocamdata, ambele versiuni vor oferi o tractiune pe puntea fata si o transmisie manuala cu sase trepte. Am spus "deocamdata", deoarece potrivit celor mai recente informatii, hot-hatch-ul sud-coreean va oferi ulterior si o cutie de viteze automata cu dublu-ambreiaj, si probabil o tractiune integrala.

Hyundai va prezenta noul i30 N pe 13 iulie, iar mai apoi va debuta international cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie.

Distribuie pe Facebook
mai multe