Noul Land Rover Discovery promite sa duca traditia mai departe. Modelul englezilor dezvaluit in prima galerie foto oficiala

Noul Land Rover Discovery promite sa duca traditia mai departe. Modelul englezilor dezvaluit in prima galerie foto oficiala
  • Land Rover a publicat prima galerie foto oficiala cu noul Discovery
  • Cea de-a 5-a generatie va putea fi achizionata in Europa incepand din primavara anului viitor
  • Pretul de pornire se va situa in jurul sumei de 50.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Englezii de la Land Rover au publicat prima galerie foto oficiala a celei de-a 50a generatii a modelului Discovery. Privit ca "cel mai bun SUV de familie din lume", noul model mizeaza pe confort, siguranta si adaptabilitate pentru a se diferentia de rivalii sai directi.

Dupa ce ieri au fost scapate pe internet mai multe fotografii dintr-o brosura a noului Land Rover Discovery, constructorul englez de automobile a lasat misterul la o parte si a publicat prima galerie foto oficiala cu acesta, inclusiv toate informatiile care fac din noul Discovery un SUV care merita toata atentia ta.

Land Rover Discovery

Desi pare la fel ca celelalte modele, design-ul exterior a fost inspirat din conceptul Discovery Vision, prezentat cu 2 ani in urma la Salonul Auto de la New York. Noul SUV are la baza o platforma construita din aluminiu, care ii permite sa scape din start de 480 de kilograme.

Land Rover DiscoveryLand Rover Discovery

Viitorii clienti vor beneficia de un interior premium, sisteme de asistenta semi-autonome, spatiu de depozitare respectabil, o capacitate de tractare de 3,500 de kilograme si nu in ultimul rand, 3 randuri de scaune fiecare dispus mai sus decat cel din fata, si care pot fi configurate inclusiv cu ajutorul smartphone-unului.

Land Rover Discovery

Noul Land Rover Discovery va debuta cu o editie speciala botezata First Edition, din care vor fi construite 600 de exemplare pentru piata din Marea Britanie si 529 pentru Statele Unite. Restul gamei include versiunile S, SE, HSE iar cireasa de pe tort o reprezinta configuratia HSE Luxury.

Land Rover Discovery

In functie de varianta aleasa, englezii propun suspensie pe aer, cutie de transfer twin speed, sistemul Terrain Response cu 4 moduri, jante de aliaj pe 19 sau 20 de inch, clima pe doua zone, tapiterie din piele, sistem de navigatie, clima automata, sistem audio premium sau blocuri de lumini cu LED.

Land Rover DiscoveryLand Rover Discovery

Dupa cum spuneam, varful de gama il reprezinta configuratia HSE Luxury care vine cu un interior imbracat in piele Windsor, jante de aliaj pe 21 de inch, trapa electrica, sistem de entertainment pentru scaunele din spate si mai multe sisteme de siguranta precum Park Assist, Blind Sport Monitor, Adaptive Cruise Control, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Limited, Automativ High Beam, Driver Condition Monitor, HD Surround Camera, sau Lane Departure Warning.

Land Rover Discovery

Printre noile sisteme de care beneficiaza cea de-a 5-a generatie a Land Rover-ului Discovery regasim si mecanismul Intelligent Seat Fold, o premiera in industria auto. Datorita acestuia, al doilea si al treilea rand de scaune poate fi controlat cu ajutorul butoanelor din partea dorsala a masinii, prin intermediul display-ului central sau cu ajutorul unei aplicatii pentru smartphone. Mai mult decat atat, pasagerii vor avea la dispozitie si sistemul Auto Access Height, care reduce garda la sol cu pana la 40 de milimetri pentru a usura intrarea sau iesirea din autovehicul.

Land Rover Discovery

Piesa centrala a interiorului este de departe display-ul sistemului de infotainment de 10 inch pozitionat in partea de sus a consolei centrale, cu functii de conectare a smartphone-urilor Android sau iOS.

Land Rover DiscoveryLand Rover Discovery

Chiar daca are "haine" noi, Land Rover-ul Discovery nu si-a pierdut pofta de off-road, in aceasta privinta constructorul englez dotandu-l cu o garda la sol de 283 de milimetri si cu o serie de tehnologii de ultima generatie. Printre acestea regasim Hill Descent Control, Electronic Traction Control, Roll Stability Control, Wade Sensing, Hitch Assist sau Trailer Stability Assist.

Land Rover Discovery

Gama de motorizari va fi diferentiata in functe de piata de desfacere, si include un propulsor pe benzina, V6 supraalimentat, de 3.0 litri, capabil de 340 de cai putere, un motor diesel V6 de 254 de cai putere si 600 Nm cuplu, sau un agregat diesel de 2.0 litri, din gama Ingenium, cu ai sai 240 de cai putere.

Land Rover DiscoveryLand Rover Discovery

Cea de-a 5-a generatie a modelului Discovery va putea fi achizionata incepand cu primavara anului viitor, iar pretul de pornire va fi de aproximativ 50.000 de euro. Pentru varful de gama HSE Luxury, va trebui sa scoateti din buzunare putin peste 79.000 de euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (159) Poze Land Rover Discovery
mai multe