Noul Land Rover Freelander se va numi Discovery

Noul Land Rover Freelander se va numi Discovery
  • Noul Land Rover Freelander se va numi Discovery
  • Automobilul va ajunge in showroom-uri in 2015
  • SUV-ul se va baza pe platforma actualului Freelander
Distribuie pe Facebook

Actualul Land Rover Freelander va fi inlocuit de un model nou, rebranduit ca Discovery, anunta revista britanica Auto Express. Mutarea vine ca urmare a deciziei companiei britanice de a crea trei identitati diferite pentru modelele sale: Range Rover, Discovery si Defender.

Land Rover pregateste o reasezare in privinta identitatii brandurilor sale, iar primul model vizat este SUV-ul compact Land Rover Freelander. Acesta va fi inlocuit de un alt model, botezat in interiorul companiei cu numele de cod L550, ce va fi prezentat in septembrie anul viitor, in cadrul Salonului Auto de la Paris.

Potrivit revistei Auto Express, modelul actual va fi rebranduit drept un Discovery mai mic, urmand sa ajunga in showroom-uri in 2015. Detalii oficiale despre intreaga gama Discovery vor aparea in prima jumatate a lui 2014, posibil in cadrul Salonului de la Geneva din luna martie, pentru a coincide cu aniversarea de 25 de ani a modelului.

Procesul de regandire a gamelor face parte din strategia pe termen lung a Land Rover prin care vrea sa creeze trei identitati de brand distincte. Pilonul de lux este reprezentat de modelele Range Rover, care vor avea parte de trei versiuni diferite, printre care si o varianta cu ampatament marit, ce va fi prezentata luna viitoare la Los Angeles, respectiv o varianta speciala, numita Ultimate, ce va fi expusa la Dubai, tot in noiembrie.

Cel de-al doilea pilon va contine familia Defender, iar cel de-al treilea va fi completat de gama Discovery.

In timp ce motoarele, numele, caroseria si interiorul vor fi noi, viitorul SUV compact se va baza pe aceeasi platforma pe care este construit acum Freelander. Desi se va bucura de aceleasi dimensiuni, noul model Discovery se va distanta de mult mai elegantul Range Rover Evoque prin formele sale dure, care au un aspect neslefuit.

Distribuie pe Facebook
mai multe