Noul Mercedes GLA, debut inaintea Salonului Auto de la Frankfurt

Noul Mercedes GLA, debut inaintea Salonului Auto de la Frankfurt
  • Noul Mercedes GLA debuteaza la Frankfurt Motor Show
  • Automobilul are la baza noua platforma compacta MFA
  • Gama de motorizari include unitati diesel si pe benzina
Distribuie pe Facebook

Progresiv in design, versatil si cu o impresionanta capacitate de off-road! Asa se lauda nemtii de la Mercedes cu noul GLA, model dezvaluit in premiera astazi, printr-o serie de imagini si detalii, inaintea debutului oficial ce va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt.

Dupa o serie de imagini teaser si fotografii spion, noul Mercedes GLA a fost dezvaluit publicului larg de catre compania nemteasca.

Exteriorul

Dupa cum se prefigurau zvonurile, noul GLA este un A-Class mai mare. Crossoverul compact masoara 4.417 mm lungime, 1.804 dmm latime si 1.494 mm inaltime. Cifrele oficiale mai spun si ca spatiul din portbagaj are 421 litri cu scaunele din spate in pozitie verticala, in timp ce in pozitie orizontala, spatiul se mareste la 836 litri. In plus, Mercedes ofera si optiunea Load Compartment prin care spatiul de 421 litri creste cu 60 litri fara ca soferul sa fie nevoit sa coboare scaunele.

Mercedes GLAMercedes GLA

Mercedes GLA

Raportat la A-Class, noul GLA are un corp mai mare, dispune de mai mult aliaj, sine pe plafon, teava dubla de evacuare si un dublu-spoiler montat pe haion.

Interiorul

Culoarea predominanta la interior este maroul, in combinatie cu argintiul si negrul. Tabloul de bord are integrate cinci guri de ventilatie ale caror rame pot fi vopsite in culoarea argintului. Noul GLA mai cuprinde si un display generos, dar si un volan in trei spite cu 12 comenzi. Optional, pot fi instalate scaune sport, iar gama de materiale si culori oferita poate fi combinata in diverse feluri.

Mercedes GLA

Mercedes GLAMercedes GLA

Motorizari

Cea mai slaba motorizare a noului GLA este unitatea pe benzina de 1.6 litri si 156 de cai putere. Ea va fi oferita pe versiunea GLA 200, in timp ce motorul diesel al aceleiasi versiuni este o unitate de 1.8 litri si 136 cai putere. Consumul mediu al acestuia din urma va fi si cel mai mic din gama, numai 4.3 litri/100 de kilometri. Versiunea GLA 250 cu sistemul de tractiune integrala 4MATIC atinge 100 de km/h in 6.5 secunde si are o viteza maxima de 230 de km/h.

Mercedes Benz GLA este dezvoltat pe noua platforma compacta MFA cu tractiune fata, aceeasi pe care au fost gandite si A-Class, B-Class si CLA. Vanzarile vor incepe in noiembrie, iar primele livrari vor avea loc in prima parte a lui 2014.

Mercedes GLA

Mercedes GLAMercedes GLA

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (57) Poze Mercedes GLA
mai multe