Noul Opel Astra OPC - cel mai puternic Astra din toate timpurile

Noul Opel Astra OPC - cel mai puternic Astra din toate timpurile
Noul Opel Astra GTC dispune acum de o dinamica imbunatatita: fabulosul model coupe compact sportiv va veni in vara lui 2012 in varianta OPC (Opel Performance Center) de inalta performanta. Astra OPC este propulsat de un motor Turbo pe benzina, cu o cilindree de 2 litri si sistem de injectie directa. Valori de performanta: putere de 206 kW/280 cp si cuplu maxim de 400 Nm. Astra OPC poate atinge, astfel, o viteza maxima de 250 km/h, fiind cel mai rapid model Astra de pana in prezent.
Distribuie pe Facebook

Intregul sasiu al autovehiculului sport este proiectat pentru a furniza putere fara compromisuri. Respectand cele mai nobile traditii OPC, autovehiculul a fost testat si reglat pe portiunea Nordschleife a circuitului Nurburgring, Germania, sub supravegherea ambasadorului marcii Opel, Joachim ("Jockel") Winkelhock.

Modelul a fost special creat pentru a oferi o dinamica laterala imbunatatita si o manevrabilitate optima. Suspensia fata avansata HiPerStrut (High Performance Strut) din dotarea modelului GTC Astra sta la baza acestor performante. Pe langa suspensia HiPerStrut, versiunea OPC dispune de sistemul de control al sasiului FlexRide, complet adaptiv. Sasiul FlexRide permite soferului sa optimizeze caracteristicile amortizoarelor, viteza de reactie a sistemului de directie si a pedalei de acceleratie prin simpla apasare a butoanelor "Sport" si "OPC".

Noul Opel Astra OPC - cel mai puternic Astra din toate timpurile

Totusi, functiile inovatoare ale modelului OPC nu se opresc aici. Autovehiculul a fost echipat cu un diferential autoblocabil pe puntea fata, care ii asigura un plus de stabilitate si de manevrabilitate; spre exemplu, autovehiculul dispune de o aderenta sporita la iesirea din curba cu viteza mare - chiar si pe carosabil ud. "Am proiectat un pachet ce va convinge si cei mai experimentati soferi sportivi - si nu doar pe Nurburgring", spune legenda motorsportului Winkelhock.

Sistemul de franare de inalta performanta fabricat de renumitul producator Brembo asigura o decelerare optima si o stabilitate maxima, chiar si in situatii critice.

Caroseria exclusivista a modelului Astra OPC exprima pasiunea pura pentru putere si viteza. Cu aspectul sau sportiv, Astra GTC a reprezentat pana in prezent expresia cea mai emotionala a limbajului de design al marcii Opel, insa versiunea OPC isi etaleaza puterea. Modelul OPC are acum un aer mai sportiv datorita unui set de bare de protectie fata si spate sculptate special, pragurilor laterale, spoilerului de acoperis aerodinamic si celor doua tevi de esapament cu forma trapezoidala. In interior, autovehiculul sport compact este echipat cu scaune performante, un volan sport OPC din piele si instrumente speciale.

Noul Opel Astra OPC - cel mai puternic Astra din toate timpurile

OPC: Performanta si pasiune pura

Opel Performance Center (OPC), responsabil pentru accentele sportive ale gamei de modele Opel inca din 1999, este un element esential pentru profilul marcii. Acesta investeste emotii si multa pasiune in aceste autovehicule cu un design uimitor, tehnologie de ultima generatie si o dinamica de conducere extraordinara. Autovehiculele OPC sunt varfuri de emotie pentru gamele de modele respective.
Modelele OPC existente in prezent pe piata: modelul Corsa de 141 kW/192 cp (154 kW/210 cp in versiunea Nurburgring-Edition) si Insignia OPC, disponibil in versiunea sedan cu 4 sau 5 usi si Sports Tourer. Motorul turbo V6 pe benzina de 2,8 litri (239 kW/325 cp) este cel mai puternic propulsor produs in serie din istoria Opel. In varianta "Unlimited", Insignia OPC atinge o viteza maxima de 270 km/h, in functie de tipul de echipare si transmisia utilizata.

Noul Opel Astra OPC - cel mai puternic Astra din toate timpurile

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Opel Astra OPC
mai multe