Noul Renault Talisman Estate debuteaza oficial, arata intr-un mare fel

Noul Renault Talisman Estate debuteaza oficial, arata intr-un mare fel
  • Renault publica primele informatii si fotografii oficiale ale noului Talisman Estate
  • Break-ul francez ne intampina cu acelasi design atragator intalnit si la modelul in patru usi
  • Tot de la versiunea sedan provine si gama de motorizari, respectiv cutiile de viteza
Distribuie pe Facebook

Rar se intampla ca redactia noastra sa prefere un break in dauna berlinei, insa noul Renault Talisman Estate arata mult prea bine pentru a fi dat la o parte din cauza celei de-a cincea portiere.

Programat sa debuteze public in cadrul Salonului Auto ce se desfasoara la Frankfurt in perioada 19 - 27 septembrie, noul Renault Talisman Estate iese in evidenta prin acelasi design impunator caracteristic versiunii sedan, ce aduce in prim plan o grila frontala supradimensionata, respectiv un set de blocuri optice alungite.

Lista cu atractii principale continua si in cazul de fata cu spoilerele fata / spate agresiv stilizate, respectiv aripile proeminente ce gazduiesc jante supradimensionate cu design unic, barele longitudinale din aluminiu polisat si eleronul destinat lunetei complet reteta ingredientelor ce compun departamentul exterior.

Renault Talisman EstateRenault Talisman Estate

Acum, fotografiile care sa surprinda aspectul interior lipsesc cu desavarsire din peisaj, insa nu trebui sa fii neaparat un geniu pentru a realiza ca noul Renault Talisman Estate se inspira si in acest caz de la versiunea sedan, preluand astfel inclusiv ecranul tactil de 8.4 inch din dotarea sistemului de infotainment.

Din punctul de vedere al dimensiunilor, situatia sta in felul urmator: valorile din dreptul lungimii, latimii, inaltimii si chiar ampatamentului au scapat complet neschimbate, alungirea plafonului cauzata de aparitia celei de-a cince portiere asigurandu-le totusi ocupantilor locurilor spate un plus de 30 mm la nivelul capului.

Totusi, spre deosebire de versiunea sedan pe care am tot reamintit-o pe parcursul ultimelor randuri, noul Renault Talisman Estate a pierdut 36 de litri din capacitatea de incarcare a portbagajului - care se ridica acum la "numai" 572 de litri atunci cand bancheta posterioara se afla la locul sau.

In ceea ce priveste gama de motorizari, clientii vor avea in continuare la dispozitie doua unitati supraalimentate pe benzina - TCe 150 si TCe 200, ambele cuplate exclusiv la o transmisie cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, respectiv trei propulsoare turbodiesel cu 110, 130 sau 160 CP in dreptul puterii maxime.

La final, aflam ca noul Talisman Estate va ajunge in showroom-urile Renault incepand cu prima parte a lui 2016. Pretul de pornire al break-ului francez ramane pentru moment un mister, insa ar trebui sa se regaseasca pe aceeasi lungime de unda cu cel al rivalilor de la Ford, Mazda, Opel si Volkswagen.

Renault Talisman Estate

Renault Talisman Estate

Renault Talisman Estate

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Renault Talisman Estate
mai multe