Noul VW Caddy BlueMotion consuma doar 4.5 litri

Noul VW Caddy BlueMotion consuma doar 4.5 litri
  • Noul VW Caddy BlueMotion se lanseaza la Frankfurt Motor Show
  • Automobilul promite un consum de 4.5 litri la 100 kilometri
  • Propulsia este asigurata de motorul 1.6 TDI de 102 cai putere
Distribuie pe Facebook

Volkswagen aduce la Frankfurt mai multe noutati, printre care si cel mai economic Caddy realizat vreodata, dupa cum se lauda. Modelul se numeste BlueMotion si anunta un consum mediu de 4.5 litri la 100 km in versiunea pentru marfa.

Planurile Volkswagen de echipare a modelelor din gama cu motoare eficiente care sa consume putin l-au inclus si pe noul Caddy. Acesta primeste, in cadrul Salonului Auto de luna viitoare, o versiune BlueMotion, care se remarca prin capace de roti distinctive si o garda la sol coborata cu 27 mm.

Compania nemteasca se lauda ca noul model este cel mai economic Caddy fabricat pana acum, iar cifrele sunt graitoare in acest sens: consum mixt de 4.5 litri (117 g/km emisii CO2) in versiunea pentru marfa si 4.6 litri (119 g/km emisii CO2) in cea pentru pasageri. Propulsia este asigurata de motorul TDI de 1.6 litri ce dezvolta 102 cai putere, iar consumul redus este oferit de mai multe tehnologii BlueMotion, printre care sistemul Start-Stop, pneuri cu rezistenta scazuta la rulare, sistem de recuperare a energiei cinetice si o unitate optimizata ECU.

VW Caddy BlueMotion

Caddy BlueMotion va fi disponibil in mai multe configuratii, imediat dupa debutul de la Frankfurt. In Germania, modelul va avea un pret de pornire de 17.720 de euro.

Alte noutati Volkswagen la Frankfurt

Noul Caddy nu va fi singura premiera de la standul Volkswagen de luna viitoare. Potrivit presei de specialitate, nemtii au mai anuntat inca trei modele.

Primul va fi noul Golf R, care beneficiaza de un design mai sportiv si de un motor turbo de 2.0 litri care dezvolta 300 de cai putere. Acest lucru ii permite hatch-ului cu tractiune integrala sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in 4.9 secunde in varianta cutiei optionale DSG cu 6 trepte de viteza si 5.1 secunde in cazul transmisiei normale.

VW Caddy BlueMotion

Cel de-al doilea model este Golful electric (e-Golf) care este propulsat de un motor de 115 cai putere, ce ii permite sa accelereze la 100 de km/h in 11.8 secunde. Viteza maxima a hatchbackului electric este de 135 de km/h, iar autonomia va fi in jur de 175 de km.

Ultimul model ramane o necunoscuta, insa temele principale ale standului Volkswagen sunt e-mobility, 4MOTION si WRC (World Rally Championship).

VW Caddy BlueMotion

Distribuie pe Facebook
mai multe