Nu-i nici hatchback, dar nici Tourer. El este noul Hyundai i30 Fastback

Nu-i nici hatchback, dar nici Tourer. El este noul Hyundai i30 Fastback
  • Hyundai a prezentat noul i30 Fastback
  • Acesta pune accentul pe sportivitate
  • Este disponibil cu doua motoare pe benzina si un diesel
Distribuie pe Facebook

Constructorul sud-coreean de automobile a lansat noul i30 Fastback, o versiune ceva mai sportiva a celebrei compacte. Lista de preturi nu a fost inca anuntata, insa va fi cu siguranta putin mai scumpa decat versiunea hatchback.

Hyundai a prezentat cea de-a treia generatie i30 cu ocazia Salonului Auto de la Paris de anul trecut. La momentul lansarii, publicul larg a facut cunostinta numai cu varianta hatchback, iar ulterior a venit si versiunea Tourer.

Hyundai i30 Fastback

Cel mai asteptat era desigur modelul de performanta i30 N, lansat cu putin timp in urma. Insa, odata cu acesta, brand-ul sud-coreean a mai prezentat o versiune interesanta a lui i30, si anume Fastback.

Hyundai i30 Fastback

Aceasta este un fel de cale de mijloc intre hatchback si N si pune in primul rand accentul pe sportivitate. Design-ul a fost putin schimbat, plafonul este inclinat spre partea din spate, partea frontala este ceva mai sculptata, iar garda la sol a fost coborata pana la 30 de milimetri.

Hyundai i30 Fastback

Pachetul estetic este completat de un set de jante nou, dar si de 12 nuante diferite pentru exterior. Paleta include atat finisaje solide, cat si metalice si perlate, asa ca viitorii clienti vor avea cu siguranta din ce sa aleaga. Interiorul a primit deasemenea trei culori noi pentru tapiterie, printre care regasim si nuanta Merlot Red.

Hyundai i30 Fastback

Capitolul tehnic a fost si el recalibrat pe ici pe colo, fie ca vorbim de suspensia care este acum putin mai rigida, fie ca aducem in discutie gama de motorizari compusa din doua unitati pe benzina si un diesel de 1.6 litri, disponibil in doua configuratii de putere (108 si 134 de cai).

Hyundai i30 Fastback

In prima categorie intra agregatul de 1.0 litru, turbo, care trimite puntii fata 118 cai putere. Acestuia i se alatura propulsorul de 1.4 litri, cu patru cilindri, capabil de 138 de cai putere. Primul poate fi comandat numai impreuna cu o transmisie manuala cu sase trepte, in timp ce al doilea vine fie alaturi de o cutie manuala, fie de una automata cu dublu-ambreiaj si sapte rapoarte.

Hyundai i30 Fastback

Pe langa toate acestea, noul Hyundai i30 Fastback beneficiaza de un pachet de tehnologii si sisteme de asistenta de ultima generatie. Printre acestea regasim Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Alert, High Beam Assist sau Lane Keeping Assist. Toate acestea sunt oferite inca din standard.

Hyundai i30 Fastback

Hyundai i30 Fastback

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Hyundai i30 Fastback
mai multe