Nu seamana cu nimic din ce-ai vazut pana acum. Noua creatie De Tomaso este arta pe patru roti

  • P72 este noua creatie De Tomaso
  • Productie limitata la 72 de exemplare
  • Costa 750.000 de euro
Distribuie pe Facebook

De Tomaso a revenit in luma reflectoarelor cu o creatie superba, botezata P72. Debutul oficial a avut loc in cadrul Goodwood Festival of Speed, eveniment care se incheie pe 7 iulie.

Compania De Tomaso a fost infiintata in 1959 la Modena de Alejandro De Tomaso. Fara indoiala cea mai celebra creatie a fost Pantera, o masina reprezentativa pentru anii '70 si '80, reprodusa in peste 7200 de exemplare de-a lungul a 25 de ani.

De Tomaso P72

In 2004, De Tomaso a intrat in insolventa si dupa mai multe incercari esuate de a o readuce la viata, compania a fost cumparata in 2014 de catre chinezii de la Ideal Team Ventures, cei din spatele hypercar-ului Apollo IE.

De Tomaso P72

Derulam pe repede-inainte pana in prezent cand De Tomaso nu numai ca a revenit in lumina reflectoarelor, dar a facut-o cu o noua super masina botezata simplu P72. Lansarea oficiala a avut loc cu ocazia Goodwood Festival of Speed, unul dintre cele mai asteptate evenimente auto de peste an.

De Tomaso P72

Compania producatoare nu a oferit foarte multe detalii despre acest P72 care isi trage inspiratia din masinile de curse ale anilor '60. Daca exteriorul nu te impresioneaza cu liniile sale senzuale, atunci o va face cu siguranta interiorul.

De Tomaso P72

Pielea cu model diamantat si cuprul sunt cele mai intalnite materiale de aici, insa piesele de rezistenta sunt fara indoiala ceasurile de bord si schimbatorul de viteze cu mecanismul expus in stilul modelelor de la Pagani.

De Tomaso P72

Performantele noului De Tomaso P72 sunt momentan necunoscute, insa prototipul adus la Goodwood ascundea sub capota un motor V12, acelasi care echipeaza si extremul Apollo IE de care pomeneam mai sus.

De Tomaso P72

Ramane de vazut daca versiunea de productie va miza pe aceeasi configuratie sau daca De Tomaso va apela la un propulsor V8, asa cum a facut-o de fapt in cazul tuturor modelelor din anii de glorie ai companiei.

De Tomaso P72

Numai 72 de persoane vor putea sa detina o asemenea bijuterie pe patru roti, ai carei pret porneste de la 750.000 de euro.

De Tomaso P72

De Tomaso P72

De Tomaso P72

De Tomaso P72

De Tomaso P72

De Tomaso P72

De Tomaso P72

De Tomaso P72

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze De Tomaso P72
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 Iulie 2019