Oficial: Aceasta este noua Skoda Octavia RS!

Oficial: Aceasta este noua Skoda Octavia RS!
Asteptarea a luat sfarsit! Cehii de la Skoda au dezvaluit astazi primele fotografii si informatii oficiale cu privire la noua generatie Octavia RS, automobil ce va debuta in premiera mondiala la inceputul lunii viitoare, in cadrul evenimentului Goodwood Festival of Speed!
Distribuie pe Facebook

Urmand a fi disponibila la vanzare atat intr-o versiune Sedan, cat si intr-o varianta Combi, cea de-a treia generatie a modelului Skoda Octavia RS pune la dispozitia viitoriilor sai cumparatori doua motorizari complet diferite, dintre care una pe benzina si una pe motorina.

Skoda Octavia RS

Intr-o alta ordine de idei, versiunea de inalta performanta a automobilului constructorului ceh poate fi echipata, pentru inceput, cu acelasi 2.0 TDI de 184 cai putere ce propulseaza si recent lansatul Volkswagen Golf GTD. Drept urmare, atunci cand este echipat cu o transmisie manuala cu sase rapoarte, modelul sport de clasa compacta are nevoie de aproximativ 8.1 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Viteza maxima? 232 kilometri pe ora!

Skoda Octavia RS

Pentru cei care viseaza insa la performante si mai impresionante, cea de-a treia generatie a modelului Skoda Octavia RS poate fi echipata si cu propulsorul 2.0 TSI de 220 cai putere regasit sub capota noului Volkswagen Golf GTI. In acest caz, acceleratia de la 0 la 100 km/h se va realiza in numai 6.8 secunde, in timp ce viteza maxima se va invarti in jurul valorii de 248 kilometri pe ora.

Skoda Octavia RS

De asemenea, fisa cu specificatii tehnice mai include si prezenta unui sistem de tractiune fata, dotare la care se mai adauga si diferentialul blocabil electronic XDS, respectiv sstemul electronic pentru mentinerea stabilitatii (ESC). Mai mult de-atat, nu lipsesc din meniu nici suspensia sport, ce coboara garda la sol cu pana la 13 milimetri comparativ cu modelul standard, dar nici posibilitatea de a se opta pentru transmisia DSG cu sase rapoarte.

Skoda Octavia RS

Pe plan estetic, noua Skoda Octavia RS se remarca printr-o doza extra de agresivitate, spoilerele fata / spate restilizate, aripile laterale pronuntate, eleronul pentru portbagaj si jantele cu o dimensiunie de pana la 19 inci fiind dintre cele mai reprezentative detalii. La interior, cea de-a treia generatie a automobilului sport de clasa compacta urmeaza sa iasa in evidenta prin volan si scaune sport, plus instrumente de bord redesenate, respectiv pedale si praguri realizate din otel inoxidabil.

Skoda Octavia RS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Skoda Octavia RS
mai multe