OFICIAL: BMW a dezvaluit noul X4. GALERIE FOTO si VIDEO in ARTICOL

OFICIAL: BMW a dezvaluit noul X4. GALERIE FOTO si VIDEO in ARTICOL
  • Bavarezii de la BMW au dezvaluit astazi cel de-al doilea Sports Activity Coupe din gama
  • Noul X4 este construit pe aceeasi platforma cu X3, insa se remarca printr-un design a la X6
  • Gama de motorizari include numeroase unitati diesel si pe benzina, cu puteri de pana la 313 CP
Distribuie pe Facebook

Asteptarea a luat sfarsit! Bavarezii de la BMW au publicat in cursul acestei dimineti primele detalii si fotografii oficiale ale noului X4, automobil ce va putea fi admirat in detaliu cu ocazia Salonului Auto de la New York de luna viitoare.

Prefigurat de conceptul cu acelasi nume, dezvaluit in premiera mondiala in cadrul editiei 2013 a evenimentului Auto Shanghai, noul BMW X4 este construit pe aceeasi platforma precum ultima generatie a crossover-ului X3, insa preia numeroase influente stilistice de la modelul X6.

BMW X4BMW X4

BMW X4

Intr-o alta ordine de idei, cel de-al doilea SAC din gama producatorului bavarez de automobile iese in evidenta in special prin linia agresiva a plafonului, similara coupe-urilor, insa nu vor trece neobservate nici blocurile optice frontale interconectate cu cele doua cuburi ce dau nastere grilei radiatorului sau stopurile accesorizate cu LED-uri trasate sub forma unui L pozitionat orizontal.

Tot la nivel de aspect exterior, versiunea de productie a conceptului BMW X4 se mai remarca si prin prizele supradimensionate ale spoilerului fata, capota proeminenta a motorului sau difuzorul de aer atasat spoilerului spate, in timp ce aspectul interior a fost preluat aproape in totalitate de la ultima generatie a crossover-ului X3, pozitia soferului si a pasagerului fata fiind insa mai joasa cu 20 de milimetri, iar bancheta spate proiectata astfel incat sa gazduiasca mai degraba doi pasageri decat trei.

BMW X4

BMW X4BMW X4

In ceea ce priveste gama de motorizari, cel de-al doilea SAC din gama producatorului bavarez de automobile se poate lauda cu o varietate de unitati diesel si pe benzina, toate oferite in compania unui sistem de supraalimentare. Altfel spus, viitorii cumparatori vor avea la dispozitie un 2.0 turbo capabil sa ofere atat 184 CP (xDrive20i), cat si 245 CP (xDrive28i), dar si un 3.0 turbo care-i confera versiunii xDrive35i un total de 306 cai putere si 400 Newton-Metri.

Pentru cei care cauta insa un maximum de eficienta, versiunea de productie a conceptului BMW X4 este disponibila si in compania a doua propulsoare turbodiesel, dintre care unul de doi litri si 190 cai putere (xDrive20d) si unul de trei litri si 258 CP (xDrive30d) sau 313 CP (xDrive35d). In functie de varianta aleasa, livrarea valorilor maxime catre toate cele patru se realizeaza fie prin intermediul unei cutii manuale cu sase trepte de viteza, fie cu ajutorul transmisiei Steptronic cu opt rapoarte.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 6 Martie 2014