OFICIAL: Mercedes dezvaluie noua generatie a modelului B-Class

Evolutie. Este termenul care, conform DEX, infatiseaza dezvoltarea, respectiv modificarea treptata a calitatii spre un nivel superior. Evolutie este termenul care urmareste omenirea inca de la aparitia sa, fiind vizibil in numeroase domenii, de la cel mai simplu catre cel mai complicat. Evolutie. Reprezinta cel mai potrivit termen pentru a descrie noua generatie a modelului B-Class pe scurt, dar cu mare exactitate.
Distribuie pe Facebook

Anticipat de numeroase fotografii spion si zvonuri mai mult sau mai putin oficiale, noul Mercedes B-Class poate fi considerat un adevarat invingator. Ce reprezinta insa aceasta afirmatie? Mai pe indelete, urmatoarea generatie a sports tourer-ului din Stuttgart reprezinta un pas inainte din toate punctele de vedere: si aici ne referim la designul exterior/interior, tinuta de drum, eficienta motorizarilor, nivelul de confort oferit si, nu in ultimul rand, spatiul interior.

OFICIAL: Mercedes dezvaluie noua generatie a modelului B-Class

Vorbind strict despre design, noul Mercedes B-Class impresioneaza in special prin liniile sale neconventionale ce se intind de-a lungul partii laterale. Asa cum era de asteptat, grila proeminenta - pozitionata la un unghi ce se apropie vertiginos de 90 de grade, nu putea lipsi din pachet, acesta fiind principalul detaliu ce caracterizeaza tema de design a noilor modele nascute in Stuttgart. De asemenea, lista cu atractii stilistice continua cu linia fluenta a plafonului si blocurile optice cu aspect futurist, in timp ce capota motorului lasa impresia ca se continua si de-a lungul montantilor A.

OFICIAL: Mercedes dezvaluie noua generatie a modelului B-Class

Vestea buna? In cazul urmatoarei generatii a germanului Mercedes B-Class, forma urmeaza indeaproape functia. Asadar, pe langa liniile si formele atragatoare de care se bucura, noul model al constructorului din Stuttgart beneficiaza si de un impresionant coeficient aerodinamic, de numai 0.26. Concluzia? Viitorul B-Class al celor de la Mercedes nu este doar una dintre cele mai atragatoare optiuni ale segmentului din care face parte, ci si una dintre cele mai aerodinamice.

OFICIAL: Mercedes dezvaluie noua generatie a modelului B-Class

Cel mai nou model al constructorului german nu ar trebui sa dezamageasca nici la capitolul tinuta de drum, principalele modificari efectuate vizand centrul de greutate, axa spate si controlul electronic al stabilitatii (ESP). De asemenea, de imbunatirile celor de la Mercedes nu a scapat nici sistemul de directie electromecanica. Mai mult de atat, viitorii clienti au la dispozitie, optional, si o suspensie sport ce promite un comportament rutier exemplar.

OFICIAL: Mercedes dezvaluie noua generatie a modelului B-Class

In ceea ce priveste motorizarile, acestea au fost proiectate pentru a oferi un maximum de eficienta. In plus, urmatoarea generatie a sports tourer-ului B-Class este echipata in standard, indiferent de versiune, cu sistemul start/stop. Asemeni predecesorului sau, noul model al constructorului din Stuttgart va fi disponibil exclusiv cu tractiune fata, intreaga putere urmand a fi trimisa rotilor prin intermediul unei cutii manuale cu sase rapoarte. Dar, mai important de atat, viitorul B-Class va fi primul automobil de la Mercedes ce poate fi echipat cu o transmisie cu sapte trepte si dublu-ambreiaj!

OFICIAL: Mercedes dezvaluie noua generatie a modelului B-Class

Sub capota, viitorii clienti pot opta doar pentru doua motorizari, una pe benzina si una diesel, disponibile in mai multe versiuni de putere. Mai exact, fanii motoarelor pe benzina vor fi serviti cu o unitate de 1.6 litri, ce dezvolta fie 122 CP si 200 Nm (B180), fie 156 CP si 250 Nm (B200). Cei care prefera propulsoarele pe motorina au la dispozitie un diesel de 1.8 litri, capabil sa produca 109 CP si 250 Nm (B180 CDI) sau 136 CP si 300 Nm (B200 CDI). Din pacate, atat performantele, cat si consumul de carburant sau emisiile de dioxid de carbon raman un mister la acest moment.

OFICIAL: Mercedes dezvaluie noua generatie a modelului B-Class

Ca dimensiuni, noul Mercedes B-Class masoara 4359 mm in lungime, 1786 mm in latime si 1557 mm in inaltime, spatiul destinat bagajelor fiind de aproximativ 488 litri. Acesta poate fi insa marit cu usurinta pana la 666 de litri, multumita unui sistem botezat EASY-VARIO-PLUS. In ceea ce priveste interiorul, viitorii pasageri se vor bucura de un design modern, de materiale de cea mai buna calitate si, nu in ultimul rand, de ultimele noutati in materie de tehnologie - inclusiv internet.

OFICIAL: Mercedes dezvaluie noua generatie a modelului B-Class

Urmatoarea generatie a sports tourerului german Mercedes B-Class va fi dezvaluita in premiera mondiala in mai putin de trei saptamani, la editia 2011 a Salonului Auto de la Frankfurt.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (41) Poze Noul Mercedes B-Class
mai multe