OFICIAL: Noul Porsche Boxster primeste un plus de putere, scapa de kilogramele nedorite

Cu toata nebunia creata in jurul ultimei generatii a modelului 911, ai fi tentat sa afirmi ca germanii de la Porsche nu mai au timp de nimic altceva. Nimic mai fals de-atat.
Distribuie pe Facebook

In timp ce intreaga planeta sta cu ochii atintiti la noul 911 Carrera Cabriolet, prezent aceste zile in lumina reflectoarelor de la Detroit Auto Show, constructorul din Stuttgart a luat o mica pauza pentru a dezvalui urmatoarea generatie a modelului Boxster. Si chiar daca roadster-ul german nu va debuta oficial mai devreme de Geneva Motor Show 2012 - eveniment ce ia startul pe 8 martie, cei de la Porsche nu s-au putut abtine din a dezvalui numeroase imagini si detalii ale noului Boxster.

OFICIAL: Noul Porsche Boxster primeste mai multa putere, scapa de cateva kilograme

Ajuns deja la cea de-a treia generatie, micul supercar din Stuttgart pare sa urmeze aceeasi evolutie precum mai marele 911. Mai exact, noul Porsche Boxster a primit un plus de putere, a crescut in ampatament si a scapat de cateva kilograme nedorite. Versiunea de baza vine acum la pachet cu un motor de 2.7 litri, ce dezvolta undeva in jurul a 265 cai putere (cu 10 CP mai mult decat 2.9-le folosit de vechiul model). Varianta de baza, Boxster S, se bucura in continuare de serviciile aceluiasi 3.4 litri, modificat insa pentru a livra celui aflat la volan nu mai putin de 315 cai putere.

OFICIAL: Noul Porsche Boxster primeste mai multa putere, scapa de cateva kilograme

Disponibila atat cu o transmisie manuala in sase trepte, cat si cu deja-celebra cutie PDK cu dublu ambreiaj, ultima generatie a germanului Porsche Boxster promite un maximum de eficienta, respectiv performanta. Ce inseamna mai exact acest lucru? Ei bine, atunci cand este echipata cu transmisia PDK, versiunea Boxster are nevoie de 5.7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, in timp ce consumul de carburant se invarte in jurul a 7.7 litri la 100 de kilometri. In ceea ce priveste varianta Boxster S cu PDK, primii 100 km/h vin dupa numai cinci secunde, distanta de 100 kilometri urmand a fi parcursa cu ajutorul a circa opt litri de benzina.

OFICIAL: Noul Porsche Boxster primeste mai multa putere, scapa de cateva kilograme

De asemenea, roadster-ul constructorului din Stuttgart se mandreste si cu o caroserie realizata din aluminiu, detaliu ce contribuie din plin la coborarea greutatii proprii cu pana la cateva zeci de kilograme. Iar partea frumoasa e ca noul Porsche Boxster arata estetic la fel de bine precum tehnic. Desi nu putem vorbi chiar de o revolutie, tindem sa credem ca avem de-a face cu o evolutie impresionanta. Si, desigur, una binevenita.

OFICIAL: Noul Porsche Boxster primeste mai multa putere, scapa de cateva kilograme

Ultima generatie a roadster-ului Porsche Boxster va fi lansata pe piata la data de 14 aprilie 2012. Preturile pornesc de la 48.291 euro pentru Boxster, respectiv 59.120 euro pentru Boxster S.

Noul Porsche Boxster - Video OficialDistribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (42) Poze Porsche Boxster - Galerie Foto
mai multe