OFICIAL: Volkswagen ne face cunostinta cu noul Golf GTI de serie

OFICIAL: Volkswagen ne face cunostinta cu noul Golf GTI de serie
Noul Golf GTD nu este singura surpriza pe care germanii de la Volkswagen au pregatit-o pentru Geneva Motor Show 2013. Tot in cadrul salonului auto elvetian, ce urmeaza a-si deschide portile la inceputul lunii viitoare, constructorul din Wolfsburg va mai prezenta si cea de-a saptea generatie a hot-hach-ului Golf GTI, model anticipat de conceptul cu acelasi nume dezvaluit cu ocazia Salonului Auto de la Paris din toamna anului trecut.
Distribuie pe Facebook

Asemeni recent-lansatului GTD, noul Volkswagen Golf GTI se diferenteaza de versiunea standard a hatchback-ului german printr-o serie de caracteristici estetice unice, spoilerele fata / spate restilizate reprezentand prima dovada in acest sens. De asemenea, cea de-a saptea generatie a automobilului german de inalta performanta mai iese in evidenta si prin banda rosiatica prezenta la nivelul grilei frontale, prin cele doua tips-uri ale sistemului de evacuare, dar si prin jantele pe 17 inci cu design Brooklyn sau prin interiorul accesorizat cu scaune si volan sport, plus tapiterie cu model tartan.

Volkswagen Golf GTI

In ceea ce priveste aspectul tehnic, asemeni conceptului cu acelasi nume dezvaluit cu ocazia Salonului Auto de la Paris din toamna anului trecut, noul Volkswagen Golf GTI va fi disponibil in doua versiuni diferite de putere.

Volkswagen Golf GTI

Astfel, pentru inceput, viitorii clienti vor avea la dispozitie un propulsor turbo de doi litri si 220 cai putere care, atunci cand este combinat cu o transmisie manuala cu sase rapoarte, ofera o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 6.5 secunde, respectiv o viteza maxima de 246 kilometri pe ora. Mai apoi, cei care viseaza la un plus de performanta vor putea opta si pentru o versiune "speciala", botezata sugestiv Performance, ce ofera prin intermediul aceluiasi 2.0 turbo un total de 230 cai putere, o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 6.4 secunde, plus o viteza maxima de 250 kilometri pe ora.

Volkswagen Golf GTI

Si asta nu e tot. Spre deosebire de modelul "standard", noul Volkswagen Golf GTI Performance se mai bucura atat de prezenta unui diferential pentru puntea fata, cat si de aparitia unui sistem de franare echipat nu doar cu discuri fata / spate ventilate, ci si cu dimensiuni ceva mai generoase - mai exact, avem 312 x 25 mm fata / 300 x 12 mm spate pentru versiunea de 220 CP, respectiv 340 x 30 mm fata / 310 x 22 mm spate pentru varianta de 230 CP. In rest, ambele modele beneficiaza de sistem de tractiune fata, suspensie sport si cutie manuala in standard (optional se poate merge si pe mana transmisiei DSG cu sase rapoarte).

Volkswagen Golf GTI

Cea de-a saptea generatie a legendarului Volkswagen Golf GTI va fi disponibila la vanzare pe piata din Germania incepand cu luna martie a acestui an, la un pret de pornire de 28.350 euro. Restul Europei va fi nevoit sa astepte luna mai pentru a se bucura de serviciile noului hot-hatch german.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volkswagen Golf GTI
mai multe