Oficialii Skoda confirma un viitor Kodiaq vRS

Oficialii Skoda confirma un viitor Kodiaq vRS
  • Un director din cadrul Skoda a confirmat un viitor Kodiaq vRS
  • Superb-ul vRS a fost pus in asteptare
  • Cehii nu mai intentioneaza sa dezvolte versiuni vRS ale modelelor situate in gama sub Octavia
Distribuie pe Facebook

Un oficial din cadrul Skoda a tinut sa clarifice intr-un interviu recent mai multe zvonuri aparute in legatura cu viitoarele versiuni vRS. Printre altele, acesta a confirmat dezvoltarea unei versiuni sportive a SUV-ului Kodiaq.

Constructorul ceh de automobile pregateste mai multe versiuni vRS ale modelelor actuale, iar internetul a vuit in ultima perioada cu zvonuri legate de aceasta chestiune. Intr-un interviu recent, acordat englezilor de la Evo, directorul diviziei de Cercetare si Dezvoltare din cadrul Skoda, Christian Strube, a tinut sa faca unele precizari punctuale.

Skoda Kodiaq

Astfel, Strube a recunoscut ca o viitoare versiune vRS a varfului de gama Superb a fost pusa in asteptare, insa a confirmat intrarea in productie (la un moment dat) a lui Kodiaq vRS. Primul SUV pur-sange din istoria brand-ului din Mlada Boleslav ar urma sa primeasca motorul de 2.0 litri TDI, twin-turbo, de la fratele de gama, Volkswagen-ul Tiguan, pe langa alte accesorii incluse in pachetul vRS.

Skoda Kodiaq

Mai mult decat atat, neamtul a dezvaluit ca modelele situate in gama sub compacta Octavia, nu vor mai primi o versiune sportiva vRS. Mai marii constructorului ceh de automobile ar fi ajuns la aceasta decizie dupa vanzarile slabe inregistrate de actuala generatie a Fabiei vRS si dupa ce mai multe studii au aratat ca astfel de modele nu isi justifica pretul relativ mare de achizitie.

Skoda Kodiaq

Intre timp, Skoda se pregateste pentru un an extrem de incarcat, dupa ce a anuntat lansarea mai multor modele noi, printre care Kodiaq Sportline, noua generatie Yeti sau facelift-ul lui Rapid.

Pe langa acestea, amatorii de modele sportive vor face cunostinta cu o versiune mai puternica a noii Octavia RS, care va debuta cu 245 de cai putere si un diferential blocabil pentru puntea fata.

Skoda Kodiaq

Probabil cel mai asteptat model din gama cehilor este noua generatie a modelului Yeti, care urmeaza sa fie prezentata in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Aceasta va putea fi achizionata incepand cu sfarsitul lui 2017.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Skoda Kodiaq
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 12 Ianuarie 2017