Opel prezinta noul Insignia Country Tourer, pregatit de aventura (FOTO)

Opel prezinta noul Insignia Country Tourer, pregatit de aventura (FOTO)
  • Pentru orice tip de teren: tractiune integrala cu vectorizarea cuplului, garda la sol mai mare cu 20 mm
  • Opel Exclusive asigura nenumarate optiuni in materie de culori
  • Pentru IAA: premiera mondiala la Frankfurt in septembrie
Distribuie pe Facebook

Opel Insignia este o masina foarte atragatoare. Dar in varianta Country Tourer, adica ceva mai inaltata si cu elemente noi, pregatita pentru iesirea in mijlocul naturii, arata cu adevarat demential. Iata primele detalii prezentate de Opel.

Insignia Grand Sport și Insignia Sports Tourer, noile modele vârf de gamă ale Opel de abia au avut premiera mondială la Geneva și deja duoul este pe cale să devină un trio. La fel ca generația anterioară, modelul Insignia va fi disponibil și în varianta Country Tourer. Acesta poate fi comandat începând din iunie, va avea premiera la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA, 14-24 septembrie) și va ajunge la distribuitori la scurt timp după aceea.

Noul Opel Insignia Country Tourer impresionează prin aceleași calități ca și frații săi Grand Sport și Sports Tourer – este spațios și semnificativ mai ușor decât versiunea anterioară, datorită unei arhitecturi complet noi. De asemenea, este disponibil cu o gamă largă de tehnologii inovatoare, așa cum îi stă bine unui veritabil model vârf de lance. În plus, captivează prin farmecul personal: armătura de protecție neagră de jur împrejur și scuturile de protecție argintii față și spate îi conferă noului venit un aspect de autovehicul de teren robust. Clienții care preferă un autovehicul și mai individualizat îl pot personaliza cu ajutorul conceptului Opel Exclusive, alegând, spre exemplu, culoarea lor preferată.

Opel Insignia Country Tourer 2017

Gata de aventură: tehnologii de top pentru sistemul de propulsie și șasiu

Performanța modelului Opel Insignia Country Tourer este asigurată de un portofoliu larg de sisteme de propulsie, inclusiv un motor diesel complet nou. În plus, noul venit va fi disponibil și cu noua transmisie automată cu opt trepte de viteză și o tracțiune integrală de ultimă generație. Garda la sol mai mare cu douăzeci de milimetri, alături de tracțiunea integrală inovatoare cu vectorizarea cuplului și noua suspensie spate cu cinci brațe îi mulțumesc și pe cei care doresc să părăsească drumurile asfaltate și îi asigură modelului Insignia Country Tourer cel mai sofisticat sistem din clasa sa. În locul tradiționalului diferențial spate care distribuie în mod egal cuplul către roțile din spate, Opel Insignia Country Tourer este echipat cu două ambreiaje multi-disc cu control electric care permit o transmitere mai precisă și personalizată a puterii către fiecare roată, indiferent de starea drumului sau condițiile atmosferice.

Pentru a contracara tendința de subvirare în viraje strâmte abordate cu viteze mai mari, sistemul trimite mai mult cuplu către roata spate din exteriorul virajului, în funcție de comanda de accelerație și manevrele de direcție. Acest lucru se întâmplă fără intervenția suplimentară a șoferului și într-o fracțiune de secundă. Autovehiculul este stabilizat. Mai mult decât atât, Insignia virează cu precizie mai mare și răspunde mai spontan la acțiunile șoferului. Acest lucru are ca rezultat un comportament neutru al autovehiculului, făcând-ul mult mai stabil și mai manevrabil pentru șofer, indiferent de situație.

Opel Insignia Country Tourer 2017

Șasiul FlexRide îmbunătățit oferă baza pentru un comportament optim al șoferului, în funcție de situație. Acesta adaptează amortizoarele, direcția, răspunsul acceleraţiei și punctele de schimbare a treptelor de viteză (pentru transmisia automată) în mod independent sau în funcție de modurile „Standard”, „Sport” sau „Tour” care pot fi selectate de șofer. Noul software central „Drive Mode Control” este inima șasiului adaptiv. Acesta analizează continuu informațiile furnizate de senzori și setări și recunoaște stilul individual de conducere.

„Country Tourer este alegerea perfectă pentru toți cei care doresc să combine o conectivitate ultramodernă și sistemele de asistență pentru șofer, alături de spațiul generos al noului Insignia, cu stilul individual și calitățile offroad. Modelul, cu aspectul său îndrăzneț, este autovehiculul ideal pentru toți sportivii din rândul fanilor modelului Insignia care doresc în același timp un aspect mai robust”, a declarat Peter Christian Küspert, vicepreședintele departamentului de vânzări și servicii post-vânzare în cadrul Opel.

Opel Insignia Country Tourer 2017

Exterior robust, interior spațios: Insignia pentru pasionații de călătorii în zone rurale

Noul Insignia Sports Tourer duce filozofia de design a companiei Opel la următorul nivel prin stilul său sportiv, dar elegant. Arhitectura ușoară complet nouă este unul dintre motivele principale care stau la baza performanței sale îndrăznețe și agile. Modelul Country Tourer deține toate aceste calități, plus altele. Farmecul său mai robust și mai individual face din acesta versiunea de top a gamei de modele Insignia, designerii și inginerii lucrând încă de la începutul procesului de dezvoltare la o a treia versiune distinctă pentru Insignia.

Partea frontală a noului Insignia Country Tourer are un aspect și mai hotărât decât cel al modelului înrudit Sports Tourer. Grila proeminentă și farurile înguste creează impresia unui autovehicul lat, în timp ce scutul de protecție argintiu apropie vizual autovehiculul de șosea, pentru a-i sublinia postura solidă. Armătura de protecție de culoare neagră din zona de jos a părții frontale, spre pasajele roților și de-a lungul părții inferioare a caroseriei accentuează aspectul robust. Ca și partea frontală, cea din spate oferă, de asemenea, indicii privind caracterul aventuros, cum ar fi scutul de protecție și ornamentele țevilor de eșapament duble argintii, care întăresc aspectul mai coborât și mai lat.

Opel Insignia Country Tourer 2017

„Am dorit ca noul nostru Insignia Country Tourer să fie robust sub toate aspectele, etalând în același timp filozofia tipică și elegantă a Opel, aceea a măiestriei sculpturale și preciziei germane”, a declarat Mark Adams, vicepreședintele departamentului de design. „Are prezența unui model vârf de lance combinată cu o formă atletică sofisticată amplificată de detaliile de autovehicul de teren robust.

Cei care caută un model Insignia cu adevărat unic vor dispune curând de o gamă variată de opțiuni, Opel urmând să lanseze conceptul Opel Exclusive odată cu Insignia Country Tourer. În afară de culorile normale, cumpărătorii pot alege dintre 15 culori suplimentare disponibile doar pentru clienții modelului Exclusive. Însă aceasta nu este în niciun caz totul. Experții Opel Exclusive pot chiar să reproducă orice nuanță de culoare dorită dacă li se furnizează o mostră sau o imagine. Mai mult decât atât, clienții modelului Exclusive își pot personaliza și mai mult autovehiculele datorită unor variante suplimentare de jante și tapițerii din piele.

În ton cu caracterul acestui autovehicul multifuncțional robust, noul Insignia Country Tourer este în primul rând foarte practic. Pentru simplificarea la maximum a încărcării, hayonul poate fi deschis fără a atinge autovehiculul. În combinație cu funcția de „deschidere fără cheie”, hayonul poate fi deschis prin simularea unei simple mișcări de lovire cu piciorul sub bara de protecție spate (o siluetă a autovehiculului proiectată pe sol indică zona corectă). O altă mișcare de lovire sub bara de protecție va determina închiderea acestuia. Pentru a mări volumul de încărcare la 1.665 de litri, cu 130 de litri mai mult decât la versiunea anterioară, noul Insignia Country Tourer poate fi comandat cu opțiunea cu scaune spate rabatabile în raport 40/20/40, pentru configurații și mai flexibile ale spațiului de încărcare. Bancheta din spate poate fi rabatată complet apăsând un buton din portbagaj. Pe lângă faptul că îi accentuează aspectul îndrăzneț, șinele de acoperiș disponibile, sporesc și gama de utilizări a noului Insignia Country Tourer, permițându-i acestui station wagon robust să transporte încărcături de până la 100 de kilograme.

Opel Insignia Country Tourer 2017

Ampatamentul a fost mărit cu 92 mm, asigurând un spațiu mult mai mare la interior, în special pentru pasagerii din spate. Starea de bine este sporită și mai mult de postul de conducere orientat spre șofer, scaunele premium ergonomice față certificate de AGR și de scaunele laterale spate încălzite. Parbrizul încălzit și volanul încălzit asigură o vizibilitate bună și încălzesc mâinile în zilele reci.

Tehnologie excepțională la bord: siguranță, confort, conectivitate excelentă

La fel ca frații săi Grand Sport și Sports Tourer, Insignia Country Tourer este disponibil cu numeroase tehnologii și sisteme ultramoderne de asistență pentru șofer, care oferă un nou nivel de siguranță și confort. Una dintre atracții în adevăratul sens al cuvântului este a doua generație a inovatorului și multi-premiatului sistem adaptiv de iluminare cu matrice Opel IntelliLux LED® . Sistemul Opel de iluminare cu matrice LED® are acum 16 segmente LED integrate în fiecare far și este disponibil cu o funcție inovatoare de iluminare activă în viraje și reflector LED dedicat cu rază de acțiune de până la 400 de metri. Alte elemente suplimentare includ afișajul pe parbriz, camera video de 360°, tempomatul adaptiv (ACC) cu frânare automată de urgență, asistentul pentru menținerea benzii de circulație cu corectare automată a direcției și avertizarea privind traficul din spate.

Cele mai recente sisteme IntelliLink compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto asigură divertisment și conectivitate de excepție. Iar smartphone-ul poate chiar să fie încărcat fără cablu, putând fi integrat cu ușurință în sistemul de infotainment. Autovehiculul este, de asemenea, echipat cu revoluționarul asistent de service și conectivitate, Opel OnStar. Este dotat cu un portofoliu larg de servicii, de la răspunsul automat la impact până la asistență în cazul furtului autovehiculului. Două elemente noi în portofoliul OnStar sunt serviciul de rezervare[1] hotelieră și căutarea unui loc de parcare[2]. Ambele servicii se bazează pe consultanții OnStar care pot rezerva camere de hotel și/sau căuta parcări adecvate.

Sursa: www.Opel.ro

Opel Insignia Country Tourer 2017Opel Insignia Country Tourer 2017

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Opel Insignia Country Tourer 2017
mai multe