Panica la sediul Volkswagen. SKODA a publicat prima imagine cu interiorul noului SCALA

Panica la sediul Volkswagen. SKODA a publicat prima imagine cu interiorul noului SCALA
  • Skoda a publicat prima schita cu interiorul noului Scala
  • Va fi primul model Skoda cu indicator dinamic pentru stopuri
  • Lansarea oficiala va avea loc pe 6 decembrie la Tel Aviv
Distribuie pe Facebook

Constructorul ceh de automobile a publicat prima schita cu interiorul noului Scala, hathback-ul care urmeaza sa rivalizeze cu Volkswagen-ul Golf. Lansarea oficiala este programata pentru inceputul lunii decembrie la Tel Aviv.

Skoda a inteles intr-un final ca modelul Rapid Spaceback este un esec, asa ca a decis sa il inlocuiasca in gama cu un hatchback care sa rivalizeze direct cu Volkswagen-ul Golf.

Scala, caci asa a fost botezat, va prelua numeroase elemente de design de la conceptul Vision RS prezentat recent la Salonul Auto de la Paris, iar primele prototipuri au fost surprinse deja in teste. Design-ul exterior ramane inca un mister, avand in vedere ca masina defileaza prin fata aparatelor foto acoperita cu camuflaj.

Cehii au precizat anterior ca rivalul lui Golf va veni optional cu stopuri full-LED dar si ca va fi primul model Skoda cu indicator dinamic pentru stopuri.

Cat despre interior, Skoda tocmai a publicat prima schita asa ca ne putem face o idee despre cum va arata habitaclul noului Scala. Se evidentiaza in primul rand un panou de instrumente complet nou pentru un model de serie dezvoltat de brand-ul din Mlada Boleslav dar si sistemul de infotainment cu display touchscreen de 9.2 inch.

Schita interior Skoda Scala

Hatchback-ul vine in standard cu ceasuri de bord "obisnuite", dar optional clientii pot opta pentru instrumentarul de bord digital Virtual Cockpit cu diagonala de 10.25 inch.

Skoda a stiut dintotdeauna sa gestioneze spatiul interior al modelelor din gama, iar Scala vine cu 73 de milimetri pentru genunchi (pasagerii din fata), 1.425 mm pentru cot si 982 de milimetri pentru cap. Ultimele doua valori sunt valabile pentru pasagerii din spate.

Din punct de vedere tehnic, Skoda Scala va putea fi comandata alaturi de cinci motorizari: trei pe benzina cu maxim 150 de cai putere, un diesel de 1.6 litri si 115 cai si de anul viitor o versiune cu gaz natural compresat (CNG). De la finalul lui 2019, mai exact.

Vestea buna este ca toate au injectie directa, tehnologie Start-Stop, sistem de recuperare a energiei la franare si, desigur, respecta standardul de emisii Euro 6d- TEMP.

Deasemenea, Scala vine cu un pachet generos de sisteme de siguranta si asistenta, inclusiv Lane Assist, Front Assist, Rear Traffic Alert, Adaptive Cruise Control, Park Assist, Crew Protect Assist sau Multi-Collision Brake. Primele doua sunt oferite in standard.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, noul hatchback al cehilor va fi lansat oficial pe 6 decembrie la Tel Aviv.

Distribuie pe Facebook
mai multe