Peste sapte saptamani va fi istorie. Ultima editie speciala are 375 CP sub capota

Peste sapte saptamani va fi istorie. Ultima editie speciala are 375 CP sub capota
  • Ford lanseaza in Marea Britanie modelul Focus RS Heritage Edition
  • Automobilul american ofera 375 CP si diferential Quaife pe puntea fata
  • Productia este limitata la 50 de exemplare cu volan pe dreapta
Distribuie pe Facebook

La data de 6 a lunii aprilie, Ford va pune capat productiei actualului Focus RS. Nu inainte insa de a construi pentru piata din Marea Britanie 50 de exemplare Heritage Edition - fiecare cu cate 375 CP si 510 Nm sub capota.

Chiar daca ar putea parea greu de crezut la prima vedere, adevarul este ca au trecut deja trei ani de la premiera mondiala a actualului Ford Focus RS. Dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva in primavara lui 2015, modelul companiei americane a uimit o lume intreaga cu specificatiile sale.

Asa cum precizam si la momentul respectiv, sub capota se ascunde o motorizare turbo de 2.3 litri si 350 CP, livrata la pachet alaturi de o cutie manuala in sase rapoarte. Fisa tehnica este completata intr-un final de un sistem inteligent de tractiune integrala, cu vectorizare a cuplului, astfel ca sprintul de la 0 la 100 km/h...

... dureaza numai 4.7 secunde. Din pacate, dupa aproximativ trei ani, a venit timpul ca actualul Ford Focus RS sa paraseasca definitiv linia de productie, oficialii companiei americane anuntand in cursul zilei de astazi asamblarea modelului de clasa compacta si inalta performanta va lua sfarsit la data de 6 a lunii aprilie.

Dar nu inainte ca piata auto din Marea Britanie sa primeasca o ultima editie speciala, care celebreaza inclusiv cea de-a 50-a aniversare a "vechiului" Escort. Doar 50 de exemplare Heritage Edition vor fi vandute in total, toate finisate in nuanta Tief Orange si fiecare disponibil in schimbul unei sume minime de 39.895£.

In acelasi timp, lista cu dotari standard mai cuprinde si etriere de culoare gri, accente negre la nivel de eleron, oglinzi laterale si jante forjate, scaune Recaro imbracate partial in piele, ornamente interioare din fibra de carbon, plus diferential Quaife pentru puntea fata. Marea noutate o reprezinta insa optiunea FPM375.

Mai precis, americanii de la Ford au lucrat indeaproape cu specialistii companiei Mountune, astfel ca noul Focus RS Heritage Edition gazduieste in compartimentul motor o unitate turbo de 2.3 litri si 375 CP. In cazul in care te intrebai, cuplul maxim a crescut pana la 510 Nm, iar sprintul 0 - 100 km/h... ramane un mister.

Ford Focus RS Heritage Edition

Ford Focus RS Heritage Edition

Distribuie pe Facebook
mai multe