Peugeot a confirmat intrarea in productie a conceptului 308 R Hybrid

Peugeot a confirmat intrarea in productie a conceptului 308 R Hybrid
  • Peugeot a anuntat mai multe versiuni performante pentru 308 si 208
  • Conceptul 308 R Hybrid are sanse mari sa intre in productie
  • Acesta este propulsat de un motor turbo de 1.6 litri si de 2 unitati electrice
Distribuie pe Facebook

Constructorul francez de automobile a confirmat lansarea unei versiuni de performanta a compactei 308. Cel mai probabil, aceasta va fi o versiune de serie a conceptului 308 R Hybrid, prezentat anul trecut.

Peugeot-ul RCZ a debutat ca si concept in 2009 la Salonul Auto de la Frankfurt, iar multumita feedback-ului neasteptat de bun, a intrat in prodcutie un an mai tarziu. De-a lungul celor 6 ani de "serviciu", sportiva franceza si-a castigat o multime de fani, si a primit mai multe distinctii.

Peugeot 308 R Hybrid concept

Constructorul din Hexagon a decis sa opreasca productia modelului RCZ anul trecut, iar potrivit oficialilor francezi, acesta nu va mai primi un inlocuitor. In schimb, acestia si-au exprimat dorinta de a lansa mai multe versiuni de performanta pentru 308 si 208.

Peugeot 308 R Hybrid concept

Anuntul a fost facut de Jean-Phillipe Imparato, CEO-ul Peugeot, care a declarat ca "Suntem foarte implicati in competitii sportive precum Raliul Dakar si nu vrem sa pierdem acest spatiu. Nu cred ca vom dezvolta un inlocuitor pentru RCZ. Pe fiecare nivel al gamei noastre de modele, cum ar fi 308 si 208, vom avea ceva impresionant din punct de vedere al performantei. Prin urmare, lucram la un nou RCZ sau ne bazam pe faptul ca urmatorul 308 va fi o bestie?"

Peugeot 308 R Hybrid concept

Primul din acest sir de modele performante ar urma sa fie o versiune de productie a conceptului 308 R Hybrid, prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Shanghai. Aceasta informatie nu a fost confirmata de francezii de la Peugeot, insa la prima vedere, acest concept corespunde descrierii CEO-ului constructorului din Hexagon.

Peugeot 308 R Hybrid concept

Peugeot-ul 308 R Hybrid este propulsat de un motor turbo de 1.6 litri, asistat de doua unitati electrice, de 115 cai putere fiecare. Acestea sunt pozitionate pe cate o axa si ofera astfel beneficiile unei tractiuni integrale.

Peugeot 308 R Hybrid concept

Multumita acestei configuratii, conceptul francezilor ofera 500 de cai putere si un cuplu motor total de 730 Nm, iar daca intra in productie si pastreaza aceste cifre, va deveni un rival serios inclusiv pentru Ford-ul Focus RS.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Peugeot 308 R Hybrid concept
mai multe