Premiere importante pentru noul BMW X6

Premiere importante pentru noul BMW X6
Distribuie pe Facebook
BMW X6 este primul model Sports Activity Coupe din lume si continua sa fie o combinatie unica de dinamica sportiva si versatilitate suprema. Povestea de succes a acestui model continua cu o serie de noutati importante care vor avea debutul mondial la Salonul Auto de la Geneva si urmeaza a fi lansate pe pietele europene, inclusiv Romania, in vara acestui an.
Imaginea exclusiva este intarita de modificarile de design si de noile echipamente inovatoare, asa cum sunt farurile integrale LED, o premiera absoluta pentru acest segment de automobile. Suprematia dinamica este subliniata de motoarele pe benzina si diesel, echipate cu tehnologia BMW TwinPower Turbo Technology, si de sistemul inteligent de tractiune integrala xDrive completat de Dynamic Performance Control (diferentialul care permite distributia optima de cuplu intre rotile spate). Noul BMW X6 M50d vine cu cel mai puternic motor diesel de sase cilindri in linie oferit pe piata, cu performante care rivalizeaza cu modele concurente cu versiuni cu o cilindree de doua ori mai mare.
Inca de la lansarea pe piata, peste 150.000 de unitati ale modelului Sporty Activity Coupe au fost comercializate in decurs de aproximativ trei ani. In Romania, pana la sfarsitul anului trecut, 1100 clienti au optat pentru acest model . Cu 338 unitati livrate in 2011, este al treilea model al marcii din punctul de vedere al vanzarilor, dupa BMW X5 si X1.
Faruri LED adaptive in premiera la un model SUV, elemente de design care intaresc imaginea dinamica.
Modificarile partii frontale intaresc imaginea de exclusivitate si forta. Acum, proiectoarele de ceata sunt dispuse intr-un contur mat in partea superioara a prizelor exterioare de aer. Pozitia lor, mai sus si mai in lateral, accentueaza latimea masinii. Modelul tridimensional al ramei si barele cu un nou design, inclinate in sectiunea inferioara, scot in evidenta grila BMW a radiatorului care inspira putere si forta. Unghiul barelor de la grila se contopeste cu partea inferioara a farurilor, creandu-se astfel linii orizontale suplimentare, evidentiind suplimentar ecartamentul lat si tinuta de drum stabila ale noului BMW X6.
Noul BMW X6 este va fi primul automobil din segment echipat cu faruri LED adaptive, disponibile optional ca alternativa la farurile bixenon. Inelele tridimensionale luminoase ale farurilor LED adaptive ofera o noua interpretare a farurilor rotunde duble. Alaturi de o linie superioara, tot cu lumina LED, creeaza o imagine suplimentara de sportivitate. Iluminarea pentru faza scurta si cea lunga este asigurata de unitati LED pozitionate pe o bara orizontala in partea centrala a inelelor, iar lumina este furnizata catre reflectoarele frontale. La noul BMW X6 M, farurile LED adaptive figureaza in echiparea standard.
Stopurile au un design nou si tehnologie LED, cu doua seturi de lumini care creeaza designul nocturn specific marcii. Faptul ca acestea sunt aliniate orizontal si se extind mult spre exterior accentueaza atat latimea automobilului, cat si tranzitia cursiva intre partea din fata si cea din spate.
Noi culori exterioare, jante din aliaj, tapiterii.
Noul BMW X6 va fi disponibil in doua culori mate si opt nuante metalizate care vor include Marrakech Brown metalizat, Orion Silver metalizat si Midnight Blue metalizat. Gama de echipamente standard a noului BMW X6 include si jante din aliaj, de 19 toli. La modelul BMW X6 xDrive 50i, motorizat cu un propulsor cu opt cilindri, echiparea prevede acum si jante cu un design nou, cu spite duble in doua culori. Selectia de jante din aliaj usor disponibila optional a fost completata cu o versiune de 20 de toli, cu design Y al spitelor si doua nuante coloristice. O dotare optionala pentru BMW X6 este capota motorului cu o curba "powerdome" puternic conturata, care evidentiaza suplimentar aparitia puternica a modelului Sports Activity Coupe..
Echiparea standard cu piele Nevada este disponibila acum si in culoare Vermilion Red. Optiunea exclusiva cu piele Nappa, cu acoperire pe o suprafata extinsa, include acum si posibilitatea de a alege intre culorile Black si Ebony White. Noul BMW X6 este disponibil standard ca model cu patru locuri. O bancheta spate pentru trei locuri este disponibila optional. Volumul portbagajului acestui Sports Activity Coupe este de 570 litri si poate fi extins pana la 1.450 litri prin rabatarea spatarului scaunelor sau al banchetei.
Noul BMW X6: dinamic, deosebit, eficient, inovator.
Toate propulsoarele BMW X6 sunt echipate cu tehnologia BMW TwinPower Turbo si ofera atat performante, cat si un consum care sunt referinte in segment.
Motorul V8 din echiparea modelului BMW X6 xDrive50i ofera 300 kW/407 CP, in timp ce varianta BMW X6 xDrive35i, dotata cu motor (pe benzina) cu sase cilindri dispusi in linie dezvolta 225 kW/306 CP. Motoarele diesel cu sase cilindri dispusi in linie ale modelelor BMW X6 xDrive40d si BMW X6 xDrive30d furnizeaza 225 kW/306 CP, respectiv 180 kW/245 CP.
Ambele ofera nu numai o furnizare impresionanta a puterii sportive, ci si un consum care, in ciclul de testare EU, ajunge la 7,5 l/100 km pentru BMW X6 xDrive40d, respectiv la 7,4 l/100 km la BMW X6 xDrive30d.
Din luna martie a anului 2012, BMW X6 xDrive30d poate fi echipat optional si cu tehnologia BMW BluePerformance, obiectivul fiind o reducere suplimentara a oxidului de azot (NOx) in gazele de esapament. In acest caz, pe langa componentele standard ale filtrului de particule diesel si ale convertorului catalitic de oxidare, este utilizat si sistemul AdBlue care elimina dioxidul de sulf, dar si oxizii de azot. Aceasta inseamna ca automobilele indeplinesc cerintele standardului de emisii EU6, care va intra in vigoare in 2014.
O versiune suplimentara a modelului, bazata pe noul BMW X6, este pregatita sa fie lansata o data cu noul automobil. Modelul BMW M Performance BMW X6 M50d stabileste un nou standard in ceea ce priveste puterea si eficienta. O putere maxima de 280 kW/381 CP si un cuplu de 740 Nm, obtinuti printr-o solutie unica cu trei turbocompresoare, fac ca acesta sa fie cel mai puternic motor diesel de trei litri si sase cilindri in productia de serie. Cu un sprint 0-100 km/h de numai 5,3 secunde, noul model este mai rapid chiar decat versiuni diesel ale competitiei, cu o cilindree de doua ori mai mare, in contextul unor emisii de numai 204 g CO2/km si a unui consum mediu de combustibil in ciclul de testare EU de numai 7,7 l/100 km. Unul dintre factorii care contribuie la eficienta deosebita - in special in raport cu puterea - este noua versiune a injectiei directe common-rail, ale carei piezoinjectoare aplica o presiune maxima de 2.200 bar. Transmisia, tehnologia suspensiei si proprietatile aerodinamice au fost armonizate cu precizia specifica modelelor M.
Dezvoltat special de BMW M GmbH - specialistii in masini sport superperformante -, BMW X6M cu motor V8 ce furnizeaza 408 kW/555 CP beneficiaza si de subtilitati de detaliu in privinta designului si a echipamentelor. BMW X6 M este echipat cu transmisie automata M Sport cu sase trepte, care evidentiaza statutul individual prin particularitati precum tehnologia suspensiei ce a fost dezvoltata separat.
La toate celelalte modele, puterea motorului este transferata prin intermediul transmisiei standard - sport cu opt trepte -, care include clapete pe volan pentru schimbarea vitezelor. Dynamic Performance Control este o dotare standard la toate versiunile modelului BMW X6 ca parte a sistemului inteligent de tractiune integrala xDrive. Acesta ofera o precizie mai mare distributiei puterii - controlata electronic -, dar optimizeaza si stabilitatea, tractiunea si performantele dinamice. Sistemul iese in evidenta in special la abordarea virajelor cu un stil de condus sportiv. Inca de la intrarea automobilului in viraje, xDrive transfera mai multa putere catre rotile spate pentru a sustine astfel o reactie agila a virarii. Dynamic Performance Control realizeaza o distributie a cuplului intre rotile spate. Astfel, unic in segment, in situatia unor viraje abordate foarte dinamic se poate ajunge ca tot cuplul motor sa fie distribuit catre o singura roata . Pentru o intensificare suplimentara a agilitatii si a suprematiei sunt disponibile sistemele Active Steering (nu este disponibil la BMW X6 M50d si BMW X6 M) si Adaptive Drive (standard la BMW X6 M50d si BMW X6 M) cu amortizoare gestionate electronic si bara stabilizatoare.

Tehnologia de avangarda se regaseste si la gama extinsa de sisteme de asistare a conducatorului si servicii de mobilitate de la BMW ConnectedDrive. Pe langa BMW Head-Up-Display, dotarile disponibile la acest Sports Activity Coupe includ sistemele Lane Departure Warning (avertizare la parasirea benzii; nu este disponibil la BMW X6 M50d si BMW X6 M), Speed Limit Info (informare privind limita de viteza legala pentru tronsonul de drum), camere pentru Side View (vedere laterala fata) si Rear View (vedere in spate pentru parcare) cu Top View (sistem cu 3 camere video pentru asistare la parcare). De asemenea, noul BMW X6 este optimizat, prin intermediul unei conectari inteligente, cu integrarea terminalelor smartphone si a playerelor muzicale in habitaclul masinii si pentru utilizarea functiilor inovatoare de infotainment care includ si functii internet precum WebRadio, Last Mile Navigation sau Twitter si Facebook.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 26 Ianuarie 2012