Prima Dacie cu dublu ambreiaj. Cum arata si cat consuma ea

Prima Dacie cu dublu ambreiaj. Cum arata si cat consuma ea
  • Dacia a publicat noi imagini ale versiunii Duster EDC
  • Varianta cu pricina este disponibil exclusiv cu motorul dCi 110
  • Consumul de carburant va fi de 4.5 litri la 100 km
Distribuie pe Facebook

Dacia a lansat in cadrul Salonului Auto desfasurat la Paris in perioada 1 - 16 octombrie 2016 prima sa masina echipata cu o transmisie DCT.

Vorbim, mai exact, despre versiunea Duster EDC, disponibila in varianta de motorizare dCi 110 4x2, al carei propulsor turbodiesel de 1.5 litri dezvolta o putere maxima de... 110 CP, bineinteles.

Cuplul motor se ridica, in schimb, la 250 Nm, ambele valori ajungand catre puntea fata prin intermediul unei transmisii cu dublu ambreiaj si un numar de sase rapoarte, in cazul in care te intrebai.

Dacia Duster EDCDacia Duster EDC

Dacia Duster EDC

Rezultatul? 11.9 secunde este timpul regasit in dreptul acceleratiei de la 0 la 100 km/h, pe cand viteza de top urca pana la 169 de kilometri pe ora, conform fisei cu specificatii tehnice.

Acum, in ceea ce priveste consumul mediu de carburant, 4.5 litri la 100 km este raspunsul in cazul de fata - caruia i se alatura emisii de dioxid de carbon de 116 grame per kilometru.

Despre noua Duster EDC mai putem spunem spune si ca are o greutate de 1.349 de kilograme sau ca ofera in standard sistemele de siguranta ABS, EBA, EBD, respectiv ESC.

Pretul de vanzare al primei Dacii cu dublu ambreiaj ramane, pentru moment, un mare mister, drept pentru care trecem direct la fotografiile despre care iti vorbeam si anterior.

Dacia Duster EDC

Dacia Duster EDC

Dacia Duster EDCDacia Duster EDC

Dacia Duster EDC

Dacia Duster EDC

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (40) Poze Dacia Duster EDC
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 21 Noiembrie 2016