Renault confirma: "Noul Megane RS va fi mai puternic si mai rafinat ca niciodata"

Renault confirma: "Noul Megane RS va fi mai puternic si mai rafinat ca niciodata"
  • Noul Renalt Megane RS nu va fi extrem de agresiv
  • Propulsorul de 2.0 litri turbo va dezvolta peste 300 de cai
  • Debuteaza in premiera cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco
Distribuie pe Facebook

Un oficial de rang inalt din cadrul constructorului francez de automobile a confirmat ca noul Megane RS va fi mai puternic ca niciodata, insa nu va fi extrem de agresiv. Lansarea oficiala va avea loc pe 26 mai, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco.

Renault Megane RS este fara indoiala unul dintre cele mai asteptate hot-hatch-uri, iar acum, cu putin timp ramas pana la dezvelirea sa oficiala, apar si confirmarile in ceea ce priveste puterea si design-ul exterior.

In cel mai recent interviu acordat britanicilor de la Autocar, directorul de design din cadrul Renault, Stephane Janin, a dezvaluit ca noul Megane RS va fi mai puternic ca niciodata si va paria pe un design rafinat, total diferit fata de rivalii din segment care au mers pe mai multa sportivitate si agresivitate.

"Brand-ul nostru nu pune accentul pe agresivitate. Incercam sa avem un produs puternic, dar in acelasi timp simplu si cu forme senzuale. Asta intentionam sa facem si cu viitorul RS, ceea ce este mai dificil decat sa inclini spre agresivitate, cred eu. Sa gasesti echilibrul perfect este mai greu, insa eu cred ca am reusit," a precizat Janin.

Nu numai design-ul va fi diferit de celalalte modele de performante din segment, ci si tractiunea. In timp ce majoritatea ofera tractiune integrala, divizia sport a constructorului din Hexagon a anuntat cu ceva timp in urma ca va ramane la tractiunea fata, insa va adopta sistemul de directie integrala.

Sub capota urmeaza sa se regaseasca un propulsor de 2.0 litri turbo, care va dezvolta peste 300 de cai putere. Inca nu este sigur, insa inginerii au in vizor cei 316 cai putere de care dispune noua Honda Civic Type R.

Transmisia manuala cu sase rapoarte va fi oferita in standard, insa clientii vor putea opta si pentru o cutie de viteze automata cu sase trepte si dublu-ambreiaj, care se va regasi pe lista de dotari optionale.

Imediat dupa lansarea oficiala, Renault-ul Megane RS va debuta in fata publicului larg in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie, urmand sa ajunga pe piata spre finalul acestui an sau la inceputul lui 2018.

Distribuie pe Facebook
mai multe