Renault Kadjar facelift: imbunatatiri pe toate planurile si o noua motorizare turbo pe benzina

Renault Kadjar facelift: imbunatatiri pe toate planurile si o noua motorizare turbo pe benzina
  • Renault Kadjar a primit un facelift
  • SUV-ul compact propune o motorizare noua pe benzina
  • Debuteaza in octombrie la Paris
Distribuie pe Facebook

Constructorul francez de automobile prezinta lumii intregi noul Kadjar facelift. SUV-ul compact a primit mai multe imbunatatiri, atat tehnice cat si estetice, iar lansarea oficiala este programata pentru Salonul Auto de la Paris din octombrie.

La trei ani de la lansare, Renault Kadjar primeste acum un facelift care sa-l ajute in lupta cu rivalii din segment. In tot acest timp, peste 450.000 de clienti din 50 de tari au optat pentru modelul francez.

Renault Kadjar facelift

Modificarile estetice sunt subtile si includ o grila mai lata cu insertii cromate, linii de design mai elegante, spoiler fata usor restilizat, farurile pastreaza semantura luminilor de zi in forma literei C dar incorporeaza acum si semnalizarea, proiectoarele de ceata au devenit rotunde, luminile pentru marsarier sunt acum cu LED iar bara spate este mai proeminenta decat inainte.

Renault Kadjar facelift

Clientii au la dispozitie si doua noi tipuri de jante, pe 17 si 19 inch, dar si trei culori noi pentru caroserie: Oural Green, Iron Blue si Highland Grey.

Renault Kadjar facelift

In ceea ce priveste dimensiunile generale, Kadjar facelift masoara 4.489 milimetri in lungime, 1.836 milimetri in latime, 1.607 milimetri in inaltime si are un ampatament de 2.646 de milimetri. Volumul portbagajului este de 527 de litri cu bancheta in pozitie normala.

Garda la sol este de 200 de milimetri, unghiul de atac este de 17 grade iar cel de degajare de 25 de grade.

Renault Kadjar facelift

Acum ca am terminat cu cifrele, haide sa vedem ce noutati au pregatit francezii de la Renault pentru interiorul SUV-ului compact. Avem culori noi si tapiterie noua, inclusiv Alcantara sau cu texturi cu efect 3D pentru anumite niveluri de echipare, o consola centrala repozitionata care include acum suporturi de pahare, panoul de control al sistemului de climatizare a fost redesenat iar deasupra acestuia sta noul display de 7 inch al sistemului multimedia R-Link 2.

Renault Kadjar facelift

In plus, scaunele au un design nou si sunt mai confortabile, usile fata beneficiaza de un spatiu de depozitare pentru sticle de 1,5 litri, panoul de control de pe portiera soferului a fost redesenat iar pasagerii din spate se bucura de un sistem de incalzire imbunatatit.

Renault Kadjar facelift

Din punct de vedere tehnic, Renault Kadjar facelift propune inainte de toate un propulsor nou TCe de 1.3 litri, dezvoltat impreuna cu gigantul german Daimler. Acesta este disponibil in doua versiuni (140 si 160 de cai putere), are filtru de particule si poate fi comandat fie alaturi de o transmisie manuala, fie de una automata EDC.

Renault Kadjar facelift

Probabil cel mai popular motor din gama, cel diesel dCi de 1.5 litri, a devenit intre timp Blue dCi dupa ce a primit un catalizator cu reducere catalitica selectiva si dezvolta 115 cai si 260 Nm cuplu.

Renault Kadjar facelift

Varful de gama este reprezentat de unitatea diesel de 1.7 litri dCi, cu 150 de cai putere si 340 Nm cuplu. Acesta este disponbibil exclusiv cu cutie manuala de viteze si tractiune 4x2 sau 4x4.

Renault Kadjar facelift

Vestea buna este ca nu ai nevoie neaparat de un Kadjar 4x4 pentru a te putea distra pe teren accidentat, atata timp cat versiunile 4x2 sunt disponbile in continuare cu sistemul Extended Grip care isi arata calitatile pe drumuri noroioase sau nisipoase.

Renault Kadjar facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Renault Kadjar facelift
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 12 Septembrie 2018