Romanii se uita la pret: Dacia Duster, cel mai bine vandut SUV in Romania

Romanii se uita la pret: Dacia Duster, cel mai bine vandut SUV in Romania
In plina criza, in anul 2010, romanii care au dorit sa-si cumpere un SUV si-au indreptat atentia catre marca romaneasca Dacia. Se pare ca pretul mic primeaza in fata altor mijloace de alegere, cum ar fi calitatea si siguranta. Prin urmare, nu-i de mirare ca Duster detine o cota de piata de 40% in ceea ce priveste segmentul SUV-urilor.
Distribuie pe Facebook
Masina de teren romaneasca a reusit sa devanseze marci ca Volkswagen, Ford si BMW in topul vanzarilor de SUV-uri in Romania.
Dacia Duster conduce detasat clasamentul, cu o cota de piata de aproximativ 40%, fiind urmat de Volkswagen Tiguan, cu 6% din piata, si Ford Kuga, cu 5% din piata, conform situatiei intocmite de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de autoturisme.
Urmatoarele locuri sunt ocupate de Hyundai ix35 care a reusit sa obtina o cota de piata de 4%, BMW X5, Volkswagen Touareg si BMW X6. Audi Q5 a reusit sa se claseze pe locul opt, fiind urmat, pe ultimele doua pozitii, de Hyundai Santa Fe si Honda CR-V, in clasamentul vanzarilor.

Numarul masinilor de teren vandute anul trecut a ajuns la 12.256 de unitati, in crestere cu 21% fata de 2009. Numarul total de masini vandute anul trecut se ridica la 106.328 de unitati, 11.5% dintre acestea fiind masini de teren.

Foto: cipriany

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 14 Februarie 2011