Sa fie doar pe benzina sau sa aiba si motor electric? Volkswagen prezinta oficial noile Golf GTI si GTE

Sa fie doar pe benzina sau sa aiba si motor electric? Volkswagen prezinta oficial noile Golf GTI si GTE
  • Volkswagen prezinta oficial noile Golf GTI si Golf GTE
  • Ambele hot-hatch-uri ofera o putere maxima de 245 CP
  • Cele doua modele pluseaza cu cateva detalii estetice speciale
Distribuie pe Facebook

Indiferent de raspunsul care deriva din aceasta intrebare, situatia nu se schimba prea mult atunci cand vine vorba despre putere maxima. Ba dimpotriva: ambele hot-hatch-uri ofera (cate) 245 de cai sub capota.

Cea mai recenta generatie a controversatului Golf GTD nu este nici pe departe singura surpriza majora pregatita de Volkswagen pentru editia din acest an a celebrului Salon Auto de la Geneva. Organizat in perioada 5 - 15 martie 2020, respectivul eveniment promite sa gazduiasca inclusiv premiera mondiala a...

... noilor Golf GTI si GTE. Dezvelite oficial in urma cu doar cateva momente, cele doua modele de clasa compacta si inalta performanta ale companiei germane gazduiesc in compartimentul motor o herghelie care numara cate 245 de cai.

Exista insa o diferenta majora in modul in care puterea maxima este produsa. Daca cea mai recenta generatie a celebrului Volkswagen Golf GTI mizeaza pe un benzinar turbo cu patru cilindri in linie si capacitatea de doi litri, noul GTE pune la bataie un sistem de propulsie plug-in hybrid, care combina o unitate 1.4 TSI...

VW Golf GTI si GTE

VW Golf GTI si GTE

... cu un motor electric si o baterie cu capacitatea de 13 kWh. Astfel se explica si cum cel din urma model de clasa compacta si inalta performanta reuseste sa parcurga pana la 60 de kilometri fara a consuma vreun strop de carburant fosil.

O alta deosebire intre cea mai recenta generatie a celebrului Volkswagen Golf GTI si noul GTE se regaseste la nivelul cutiei de viteze. Intr-o alta ordine de idei, cel dintai propune chiar si o transmisie manuala cu sase rapoarte, pe cand celalalt este disponibil la vanzare exclusiv in compania unei automate din seria DSG.

Pe plan estetic, ambele modele de clasa compacta si inalta performanta ale companiei germane au primit spoilere fata si spate agresiv stilizate, plus proiectoare de ceata stilizate sub forma literei X, asemeni controversatului GTD.

Totodata, atat cea mai recenta generatie a celebrului Volkswagen Golf GTI, cat si noul GTE se pot lauda cu o banda iluminata menita sa faca legatura intre farurile cu tehnologie LED. De pe lista cu ingrediente magice nu lipsec, de altfel, nici evacuarea dubla, scaunele cu tapiterie tartan sau jantele de pana la 19 inch.

VW Golf GTI si GTE

VW Golf GTI si GTE

VW Golf GTI si GTE

VW Golf GTI si GTE

VW Golf GTI si GTE

VW Golf GTI si GTE

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze VW Golf GTI si GTE
mai multe