Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Jaguar F-Pace, primul SUV al marcii

Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Jaguar F-Pace, primul SUV al marcii
  • F-Pace rivalizeaza cu Porsche Macan si Range Rover Evoque
  • Motorizarea V6 de 3.0 pe benzina ofera o acceleratie de 5.1 secunde
  • Sunt disponibile si doua motoare pe motorina de 2 si 3 litri
Distribuie pe Facebook

Jaguar ne-a tot amagit cu noul SUV numit F-Pace, iar acum, asteptarile noastre au ajuns la final. Pentru ca au venit cu masina direct la Frankfurt 2015, de unde avem si primele detalii si imagini oficiale.

Nu stim de ce, nu stim cum, dar cert este ca Jaguar a vazut in segmentul SUV-urilor din clasa medie o portita de scapare. Asa ca cineva s-a gandit ca nu strica sa realizeze un SUV premium care sa rivalizeze cu Audi Q5, Porsche Macan sau BMW X3. Asa s-a nascut Jaguar F-Pace, un SUV cu care marca britanica ne tot amageste de luni bune... Si acum, in sfarsit, il putem admira la Salonul Auto de la Frankfurt, editia 2015.

Un lucru e clar: de 8 decenii de cand exista marca Jaguar, acesta este primul SUV realizat. Se pare ca masina este construita pe aceeasi platforma ca si modelele XE si XF, cu mici modificari, utilizandu-se aluminiul ca metal principal. Cat despre designul exterior, chiar daca nu este unul foarte spectaculos, acesta duce mai departe filosofia de design a marcii, adica designul intalnit la F-Type si celelalte modele.

Jaguar F-Pace 2016

Motorizarile lui F-Pace nu sunt nici ele o noutate. Si asta pentru ca vorbim de aceleasi motoare intalnite si la XE sau XF. Mai exact, doua motorizari diesel, una de 2.0 litri care produce 180 cp si un V6 de 3.0 care ofera 300 cp. Insa varianta de varf poate fi echipata cu motorul V6 tot de 3000 cmc dar pe benzina, supraalimentat, care ofera 380 cp. In cazul modelului de top, acceleratia se face pana la 100 km/h in doar 5.1 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

Jaguar F-Pace 2016

Asa cum e normal, F-Pace este disponibil cu tractiune 4x4, transmisie automata cu 8 rapoarte, jante din aliaj usor de 22 de inch in versiunea cea mai scumpa, interior imbracat in piele, ceasuri digitale de bord, ecran tactil, un nou sistem Head-Up Display cu laser si o unitate multimedia de inalta fidelitate cu 14 difuzoare.

Masina poate fi admirata de azi la Frankfurt, in standul Jaguar, aceasta fiind noutatea absoluta a brandului pentru anul 2016.

Sursa: www.jaguar.com

Jaguar F-Pace 2016

Jaguar F-Pace 2016Jaguar F-Pace 2016

Jaguar F-Pace 2016

Jaguar F-Pace 2016

Jaguar F-Pace 2016

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Jaguar F-Pace 2016
mai multe