Salonul de la Frankfurt 2015: Noul Golf Clubsport ofera pana la 290 CP

Salonul de la Frankfurt 2015: Noul Golf Clubsport ofera pana la 290 CP
  • Noul Volkswagen Golf GTI Clubsport ni se arata inaintea debutului oficial
  • Hot-hatch-ul german celebreaza cea de-a 40-a aniversare a iconicului Golf GTI
  • Propulsia este asigurata de o unitate turbo de doi litri, ce ofera pana la 290 CP
Distribuie pe Facebook

Celebrul Volkswagen Golf GTI se apropie cu pasi repezi de cea de-a 40-a sa aniversare, eveniment care va fi sarbatorit de oficialii germani prin lansarea unei editii cu adevarat speciale.

Programat sa debuteze in cadrul Salonului Auto ce se desfasoara la Frankfurt in perioada 19 - 27 septembrie, noul Volkswagen Golf GTI Clubsport - caci acesta reprezinta principalul subiect al discutiei noastre, se lauda pentru inceput cu un pachet aerodinamic restilizat, modificarile aduse spoilerelor fata si spate traducandu-se printr-un surplus de sportivitate vizuala.

Tot pe lista cu imbunatatiri exterioare avem de trecut, de asemenea, si pragurile laterale proeminente, eleronul pentru plafon sau jantele din aliaj cu dimensiuni de pana la 19 inch, pe cand volanul in trei spite cu o parte inferioara plata si scaunele de tip scoica imbracate partial in Alcantara accesorizata cu insertii de culoare contrastanta se numara printre principalele atractii ale interiorului.

Volkswagen Golf GTI ClubsportVolkswagen Golf GTI Clubsport

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Din punct de vedere tehnic, noua editie Clubsport celebreaza cele patru decenii care vor curge anul viitor de la dezvaluirea primului Volkswagen Golf GTI cu o doza extra de performanta, propulsorul turbo de doi litri prezent la datorie dezvoltand acum 265 de cai putere in modul standard, respectiv 290 CP in modul overboost disponibil pentru circa zece secunde.

In libera traducere, asta inseamna ca timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h a coborat pana la 6.0 secunde in cazul versiunii manuale, respectiv 5.9 secunde in cazul variantei DSG. Viteza maxima a ramas, in schimb, limitata la 250 de kilometri pe ora, fisa cu specificatii tehnice continuand cu consumul mediu de carburant de 6.9, respectiv 6.7 litri la 100 km.

Cum informatiile oficiale cu privire la disponibilitate si pretul de achizitie lipsesc cu desavarsire pentru moment, tinem sa reamintim ca noul Volkswagen Golf GTI Clubsport si, totodata, cel mai puternic, respectiv cel mai rapid Golf GTI lansat vreodata, va putea fi admirat in detaliu si ansamblu la sfarsitul saptamanii viitoare, in cadrul celei de-a 66-a editii a Salonului Auto de la Frankfurt.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Volkswagen Golf GTI Clubsport
mai multe