Skoda a publicat primele imagini si detalii oficiale. Aceasta este noua Octavia 4!

  • Skoda a publicat primele materiale oficiale referitoare la Octavia 4
  • Noua masina a cehilor ofera motorizari cu pana la 204 CP sub capota
  • Dotarea disponibila cuprinde inclusiv faruri cu matrice de LED-uri
Distribuie pe Facebook

Asteptarea a luat sfarsit. Skoda a prezentat in cursul serii de ieri, cu ocazia unui eveniment special organizat in capitala Cehiei, urmatoarea generatie a popularei Octavia.

Saptamani intregi de zvonuri si speculatii au devenit aseara mai mult sau mai putin adevarate, atunci cand Skoda a pus intr-un final capat asteptarii si a publicat primele materiale oficiale cu privire la mult anticipata Octavia 4.

Cea mai asteptata masina a acestui sfarsit de an, dupa noul Golf 8, generatia cu numarul patru a celebrei compacte de origine ceha iese in evidenta printr-un aspect modern, dar familiar in acelasi timp.

La exterior, principala sursa de inspiratie o reprezinta nava amiral a producatorului din Mlada Boleslav, modelul Superb, designerii companiei profitand de ocazia ivita pentru a elimina din peisaj inclusiv controversatele faruri duble.

Skoda Octavia 4 - Primele poze

Skoda Octavia 4 - Primele poze

Skoda Octavia 4 - Primele poze

In ceea ce priveste departamentul interior, noua Octavia 4 imprumuta numeroase elemente de la prima Skoda Scala din istorie, pe care le va servi alaturi de un volan multifunctional cu... doar doua spite.

Din punct de vedere tehnic, urmatoarea generatie a celebrei compacte de origine ceha este construita la randul ei pe platforma MQB a Grupului Volkswagen, insa dimensiunile caroseriei au crescut comparativ cu modelul anterior.

Valorile despre care oficialii producatorului din Mlada Boleslav vorbesc in cazul de fata includ un plus de pana la 22 de milimetri in dreptul lungimii totale, dar si o latime mai mare cu 15 mm ca pana acum.

A crescut, de asemenea, si capacitatea de incarcare a portbagajului, mult anticipata Skoda Octavia 4 promintand sa ofere un spatiu de 600 de litri (+10 litri) in versiunea de caroserie hatchback si 640 de litri (+30 litri) in varianta Combi.

Skoda Octavia 4 - Primele poze

Skoda Octavia 4 - Primele poze

Skoda Octavia 4 - Primele poze

Skoda Octavia 4 - Primele poze

Referitor la gama de motorizari disponibila, generatia cu numarul patru a celebrei compacte de origine ceha promite o mare varietate de unitati pe benzina, motorina si chiar gaz natural comprimat.

Pentru prima data in istorie, masina producatorului din Mlada Boleslav va fi comercializata si in compania unor sisteme de propulsie alternative, fie de tip micro-hibrid, fie de tip plug-in hibrid, se arata in comunicatul de presa.

Fisa cu specificatii a noii Octavia 4 mai anunta puteri maxime cuprinse intre 110 si 204 CP, cutii manuale sau automate cu dublu ambreiaj, dar si un sistem de tractiune integrala, se lauda cei de la Skoda.

Tehnologic vorbind, urmatoarea generatie a celebrei compacte de origine ceha reprezinta o adevarata demonstratie de forta, cu instrumente de bord digitale, faruri LED matrix si display central de pana la 10 inch in prim plan.

Skoda Octavia 4 - Primele poze

Skoda Octavia 4 - Primele poze

Skoda Octavia 4 - Primele poze

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (104) Poze Skoda Octavia 4 - Primele poze
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 12 Noiembrie 2019