Skoda Octavia 4: motorizari pentru toata lumea, patru tipuri de suspensii, faruri Matrix LED si interior modern

Skoda Octavia 4: motorizari pentru toata lumea, patru tipuri de suspensii, faruri Matrix LED si interior modern
  • Lansare programata pentru 11 noiembrie
  • Interior modern
  • Gama de motorizari diversificata
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Mlada Boleslav a publicat o serie de informatii oficiale cu privire la noua generatie Octavia. Debutul modelului compact este programat pentru ziua de 11 noiembrie.

Ne despart mai putin de doua saptamani de momentul in care vom face in sfarsit cunostinta cu Octavia 4, noua generatie a celui mai vandut model din gama Skoda.

Pentru a mai indulci asteptarea, brand-ul ceh tocmai a publicat doua imagini cu noua Octavia, sub camuflaj, dar si o multime de informatii care sa mai domoleasca curiozitatea fanilor.

Skoda Octavia 4

In primul rand trebuie sa stii ca noua Skoda Octavia a crescut in dimensiuni comparativ cu modelul pe care il inlocuieste. Lungimea versiunii sedan este acum de 4.689 milimetri (+19 mm), latimea masoara 1.829 mm (+15) iar ampatamentul a ramas la fel, la 2.686 milimetri.

Octavia Combi propune o lungime cu 22 de milimetri si o latime cu 15 milimetri mai mare decat a iteratiei actuale. Inginerii au umblat si la aerodinamica, astfel ca versiunea hatchback vine cu un coeficient de 0.24 iar cea break cu 0.26.

Design-ul exterior ramane asadar necunoscut, desi putem intui unele detalii, dar stim cu siguranta ca Octavia va putea fi echipata in premiera cu faruri Matrix LED iar semnalizarile vor avea o amprenta luminoasa dinamica.

Skoda Octavia 4

Interiorul va fi unul modern, cu instrumentar de bord digital si ecran central tactil, ambele cu diagonala de 10 inch. Noutatea absoluta o reprezinta insa prezenta head-up display-ului.

La capitolul spatiu interior, noua Octavia impresioneaza cu mai mult spatiu pentru genunchii pasagerilor din spate dar si cu un portbagaj care poate inghiti pana la 600 de litri de bagaje (640 l pentru versiunea break).

Gama de motorizari urmeaza sa fie extrem de generoasa. Pe langa propulsoarele conventionale, pe benzina si diesel, cu capacitati cilindrice cuprinse intre 1.0 si 2.0 litri si puteri intre 110 si 200 CP, care pot fi alaturate unor transmisii manuale sau automate, Skoda propune si doua versiuni plug-in hybrid dar si una cu sistem de propulsie alimentat cu gaz natural (pe anumite piete).

Asa cum era de asteptat, pentru a respecta cele mai noi standarde de emisii, toate motorizarile pe benzina vor fi echipate cu un filtru de particule.

In ceea ce priveste cele doua variante plug-in hybrid, ambele vor veni echipate cu un propulsor pe benzina de 1.4 litri, un motor electric si o baterie. Puterea dezvoltata va fi de 205 si 245 cai putere. Nu stim inca nimic despre autonomia in modul full electric.

Skoda Octavia 4

Constructorul din Mlada Boleslav ofera patru tipuri de suspensii: standard, Sport (-15 mm garda la sol), Rough Road (+15 mm garda la sol) si Dynamic Chassis Control cu amortizoare adaptive.

Asa cum ii sta bine oricarui model de ultima generatie, Skoda Octavia 4 va putea fi comandata alaturi de un pachet generos de sisteme de siguranta. Printre ele regasim Collision Avoidance Assist si Exit Warning.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 29 Octombrie 2019