Skoda Rapid Spaceback 2014 se pregateste pentru lansarea de la Frankfurt

Skoda Rapid Spaceback 2014 se pregateste pentru lansarea de la Frankfurt
  • Skoda Rapid Spaceback va fi dezvaluita oficial in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt
  • Masina are un portbagaj cu o capacitate de 415 litri
  • Vor exista 6 motorizari pentru piata europeana
Distribuie pe Facebook

Dupa o serie de imagini spion, facute publice pe internet, Skoda a dezvaluit recent noua masina de familie, modelul Skoda Rapid Spaceback. Cel mai nou membru din familia cehilor are acelasi ampatament ca versiunea berlina a modelului, insa vine cu cateva modificari legate de geamurile laterale. Skoda Rapid Spaceback isi va face debutul la Salonul Auto de la Frankfurt.

Cel mai nou membru in portofoliul companiei Skoda a fost dezvaluit oficial. Se numeste Rapid Spaceback si este o masina de familie, fiind o extensie a versiunii berline a lui Skoda Rapid.

Exteriorul

Partea exterioara a noului model se remarca in primul rand prin stalpii C si D care au suferit cateva modificari. Astfel, modelul beneficiaza de un al treilea rand de geamuri lateriale. Optional, clientul poate beneficia si de un acoperis panoramic din sticla colorata, ce se intinde la parbriz la geamul din spate. In spatele masinii se observa un mic eleron, lucru ce confera o nota de sportivitate noului model.

Skoda Rapid Spaceback

Dimensiuni

Skoda Rapid Spaceback are acelasi ampatament ca versiunea berlina, respectiv 2602 mm, insa lungimea a scazut fata de modelul de baza cu 180 de mm. Cu toate acestea, constructorul ceh spune ca break-ul reuseste sa ofere cel mai bun spatiu interior din clasa sa cu cei 64 mm spatiu pentru picioare de care se bucura pasagerii din spate si cei 980 de mm in inaltime.

Cu o caroserie mai scurta, nu este de mirare ca si portbagajul a scazut in dimensiuni, de la 550 de litri in versiunea berlina la doar 415 litri pe actualul model. Daca se pliaza bancheta din spate, dimensiunile cresc la 1.380 litri, fata de 1.490 litri cati are Skoda Rapid.

Skoda Rapid SpacebackSkoda Rapid Spaceback

Motorizari

Noul Spaceback va fi vandut in Europa intr-o varianta cu sase tipuri de motorizari, doua pe motorina si patru pe benzina, ale caror puteri vor varia intre 75 si 122 de cai. Constructorul ceh va oferi si o versiune "eco" a modelului de familie, respectiv Rapid Spaceback GreenLine. Ea va fi echipata cu motorul turbo-diesel de 1.6 litri, capabil sa dezvolte 90 de cai putere si sa genereze un consum mixt de 3.8 litri la 100 de km, cu emisii de dioxid de carbon de doar 99 de grame pe kilometru.

Skoda Rapid Spaceback

Dotari

Modelul care va debuta in septembrie la Frankfurt vine echipat cu airbag-uri frontale, laterale si care protejeaza capul, ABS, ESC si centuri de siguranta in trei puncte. Optional, soferii pot opta pentru faruri cu xenon sau sistem de monitorizare a presiunii in pneuri. Tot optional, portbagajul poate beneficia de un spatiu cu incarcare dubla.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Skoda Rapid Spaceback
mai multe