Sud-Coreenii iau la tinta Ford-ul Focus RS. Hyundai ii pregateste un rival pe masura

Sud-Coreenii iau la tinta Ford-ul Focus RS. Hyundai ii pregateste un rival pe masura
  • Hyundai se gandeste la un rival pentru Ford Focus RS
  • Acesta ar urma sa fie o versiune mai performanta a modelului i30N
  • Masina va avea motor mai puternic si tractiune integrala
Distribuie pe Facebook

Oficialii Hyundai au confirmat ca dupa modelul i30N care va fi lansat anul viitor, se gandesc serios sa dezvolte o versiune mai puternica a acestuia, cu tractiune integrala, pentru a concura cu Ford-ul Focus RS.

In ultimii ani, Hyundai a prins din ce in ce mai mult curaj, atat in segmentul masinilor "normale" cat si de inalta performanta. A investit capital, a adus oameni competenti, iar rezultatele nu au incetat sa apara, odata cu dezvoltarea mai multor modele sub brandul diviziei N.

Ei bine, acum sud-coreenii vor mai mult, si se gandesc serios la lansarea unei masini care sa concureze de la egal la egal cu Ford-ul Focus RS, privit ca fiind cel mai bun hot-hatch. Cobaiul ales este nimeni altul decat viitorul Hyundai i30N, care va beneficia de un motor mai puternic si de o tractiune integrala.

Albert Biermann, seful diviziei N, a declarat despre acest nou model ca "Daca am veni acum cu o masina de performanta la cel mai inalt nivel, ar putea fi prea devreme pentru clientii nostri si pentru dealerii nostri. Dar pot sa vad ca in viitor vom face o masina cu adevarat performanta in segmentul compact. In acel moment, sigur ca vom avea nevoie de tractiune integrala."

Din cauza faptului ca acest segment este unul foarte competitiv, unde jucatorii principali sunt nume importante precum Focus RS, Civic Type-R sau A45 AMG, riscul pe care si-l asuma sud-coreenii de la Hyundai este unul destul de mare. De aceea, Biermann a declarat ca una dintre conditiile pentru ca acest i30N performant sa ia nastere, este sa se gaseasca clienti care sa doreasca sa cumpere o asemenea masina.

"Putem crea ceva la cel mai inalt nivel de performanta, dar in primul rand trebuie sa testam apele si sa crestem o baza de fani. Atunci putem ajunge la un nivel din ce in ce mai inalt," a incheiat fostul inginer sef al diviziei M de la BMW.

Pana cand vor lansa acest model, sud-coreenii de la Hyundai pregatesc debutul oficial al noului i30 de la Salonul Auto de la Paris, de la finalul acestei luni. Gama acestui model va fi completata anul viitor de versiunea i30N, care cel mai probabil va avea un motor turbo pe benzina de 2.0 litri, capabil de aproximativ 260 de cai putere.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 31 August 2016