SUV-ul Jaguar va fi lansat in 2016

SUV-ul Jaguar va fi lansat in 2016
  • Jaguar pregateste primul SUV din istoria sa
  • Noul XQ va sosi pe piata in cursul lui 2016
  • Modelul va beneficia de platforma din aluminiu
Distribuie pe Facebook

Jaguar XQ, primul SUV din istoria marcii britanice, a primit unda verde pentru productie in 2016. Surse din cadrul companiei le-au marturisit jurnalistilor ca noul model ar putea deveni un fel de "Jaguar Evoque". Pretul pentru varianta entry-level ar urma sa plece de la 31.000 de lire sterline (36.000 de euro).

Ideea unui SUV Jaguar exista inca de acum doi ani, de cand se vehiculau zvonurile privind un crossover concept. Iar acum, odata cu debutul Salonului Auto de la Frankfurt, acest concept ar putea sa fie dezvaluit de oficialii companiei britanice.

Sursele care au vazut noua masina au descris-o ca fiind "uluitoare". Stilul de design ales de companie "nu se compara cu nimic din ce a facut Jaguar inainte", masina fiind de departe "cel mai aratos vehicul dintre toate", a marturisit un posesor al modelului XF.

Noul crossover se va pozitiona ca un rival direct pentru cel mai nou model al Porsche, SUV-ul Macan, insa va rivaliza si cu BMW X3 sau Audi Q5. Tinta de vanzari a hatch-ului cu tractiune 4x4 va fi familistul tanar, cu bani in buzunar: "Rar vezi astazi unul dintre modelele Jaguar cu un scaun de copil in spate. Noul crossover va fi chiar in aceasta piata", a declarat o sursa, citata de publicatia britanica Autocar.

Va avea o platforma din aluminiu

Alte detalii cunoscute pana in acest moment despre Jaguar XQ se refera la platforma de aluminiu (Premium Lightweight Architecture -PLA), pe care va fi construit si care va fi imprumutata de la modelul X760, rivalul lui BMW Seria 3, de aceea XQ va fi pozitionat mai degraba ca un crossover sportiv si nu ca un SUV autentic.

Ca si berlina cu care imparte platforma, crossover-ul va fi oferit in varianta entry-level cu tractiune spate, insa va avea si optiunea unui sistem de tractiune integrala.

Gama de motorizari va cuprinde atat motoare pe benzina in patru cilindri, cat si diesel, iar modelul va fi produs la fabrica Land Rover din Solihull. Asta pentru ca aici se afla linia de productie a noii platforme usoare PLA.

Distribuie pe Facebook
mai multe